Do Varů jedeme s pokorou, říká Josserand

Arnaud Josserand, Kladno volejbal cz

Nic není staršího než včerejší noviny a v tomto duchu se odehrává momentální program kladenského A týmu. Po chvilce nadšení ze středečního bezchybného výkonu družstvo trénovalo ve čtvrtek i pátek bez úlev, protože v sobotu narazí na dalšího člena velké extraligové čtyřky. VK Karlovarsko se poslední týden dusí ve vlastní šťávě, jelikož prohrálo s příbramskými Kocoury a o víkendu mělo volný los, takže na možnost si spravit chuť čeká dlouhých deset dní. 

„ Náš zítřejší soupeř je dalším aspirantem na finále a nastoupíme v jeho domácím prostředí. Tam porazili Brno, které před tím vyhrálo nad Jihostrojem, takže si určitě ve své hale věří. Abychom uhráli nějaký slušný výsledek, budeme muset k zápasu přistoupit minimálně s takovou vážností, s jakou jsme odehráli ten středeční. Ale hrajeme v dobrém rozpoložení, díky kvalitě kluků na lavičce máme možnost střídání, takže do Varů pocestujeme sice se vší pokorou, ale i touhou uhrát nejlepší možný výsledek,“ zůstává na zemi francouzský kouč Arnaud Josserand. 

V české extralize není moc prestižnějších soupeřů než právě VK Karlovarsko. Dlouhodobý lídr soutěže letos zažil nezvykle mnoho změn, když odešel kompletní trenérský štáb a celá základní šestka mimo nahrávače a libera. Proto podle jedné překvapivé prohry rozhodně nelze kvalitu stávajícího kádru posuzovat. „ Karlovy Vary jsou jedním z nejsilnějších týmů extraligy, takže to bude určitě dobrý zápas a moc se na něj těšíme. Nabitý program, který máme od startu sezóny, nám prospívá, protože se set od setu zlepšujeme. Na začátku je hra každého týmu nahoru dolů, ale my v posledních dvou zápasech našli dobrý rytmus a můžeme jít do zápasu s Vary sebevědomě. Není snadné u nich doma vyhrát, ale naším cílem je přivézt zpět na Kladno body,“ věří svému týmu zástupce kapitána Niklas Seppӓnen. 

Kladenská výhra nad Vary je již hodně vousatá. Orli se radovali naposledy v prosinci 2018, ale letošní družstvo má ve svém středu dva pamětníky! Je jím čtvrteční oslavenec a čerstvý čtyřicátník Tomáš Hýský a kapitán Adam Zajíček. „Na zápas se moc těším, určitě to bude kvalitní volejbal. Vary si chtějí spravit chuť po nepodařenému výsledku z Příbrami a my budeme chtít navázat na naše dobré výsledky a předváděnou hru. Také se těším na setkání s kapitánem Danielem Pfefferem a fanoušky, se kterými mám velmi přátelský a vřelý vztah,“ říká Adam Zajíček, který strávil předešlé dvě sezóny právě v ´´ exilu ´´ v Karlových Varech, se kterými se stal mistrem České republiky a okusil i prestižní Ligu mistrů. 

Změny v týmu VK Karlovarsko:

Přišli: Levi Kock, Carmody, Marelić, Olivier, Sketcher, Salon

Odešli: Zajíček, Wiese, Sasak, Patočka, Weir, Juhkami, Novák, Koloušek, ‚Kop

Zápas čtvrtého kola se odehraje v sobotu 4.11. v 18 hodin v Hale míčových sportů. Lístky jsou ke koupi v síti Ticketportal, ale utkání odvysílá i volej. tv

Nadcházející zápasy A týmu:

9.11., 13. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Volejbal Brno 

11.11., 6. kolo extraligy: Black Volley Beskydy – Kladno volejbal cz

16.11., 7. kolo extraligy: Benátky nad Jizerou – Kladno volejbal cz

18.11., 8. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Fatra Zlín

22.11., CEV Volleyball Cup: Kladno volejbal cz – OK Radnik BIJELJINA