Kladno se raduje z postupu, odvetu zvládlo na jedničku

CEV cup: Kladno volejbal cz – Caruur Volley Gent

Kladenský klub si včera večer bez zaváhání dokráčel pro postup do 16 finále CEV Volleyball Cupu. V bouřlivé atmosféře, kterou mu připravilo natěšené domácí publikum, smetl za hodinu belgický Gent a vrátil mu tak nešťastnou prohru z minulého týdne i s úroky. Před zraky svého prezidenta Milana Fortuníka nebo reprezentačního manažera Miloslava Javůrka tak Orli mohli euforicky slavit dílčí úspěch v evropském poháru. 

„ Jsme nesmírně šťastní za domácí výhru a postup do dalšího kola CEV Cupu. Sérii jsme nezačali nejlépe, když jsme si v podstatě vyhraný zápas prohráli sami svými chybami a nedůsledností. Chtěl bych pochválit kluky, jak přistoupili k přípravě,  tak zápasu, který jsme odehráli zde doma před domácím publikem. Nečekali jsme na chybu soupeře a jasně si šli za cílem, který jsme si stanovili. V podstatě jsme dominovali ve všech herních činnostech, hlavně na servisu a v obraně. Jsme rádi, že jsme mohli naší hrou a výhrou potěšit diváky a děkujeme jim za podporu a atmosféru,“ okomentoval spanilou jízdu svého týmu blokař Lukáš Kyjanica. 

Družstvo Gentu se nechalo zaskočit razantním a iniciativním vstupem Kladna do zápasu a vlastně po celý jeho průběh nenašlo na tlak domácích odpověď. V žádném setu se belgický celek nedostal přes 20 bodů, a kromě poslední sady, kdy si vypracoval vedení 6:2, nebyl ani v popředí.

Kladno bylo tradičně sebevědomé na servisu a připsalo si na své konto 10 es. Útočně ho táhl jako  obvykle univerzál Platačs, ale hru samotnou skvěle po celý zápas dirigovali libero Fernández a nahrávač Neves, který převzal z rukou Jindřicha Neumanna i cenu pro Nejužitečnějšího hráče. 

CEV cup: Kladno volejbal cz – Caruur Volley Gent

Kladenské rozpoložení charakterizoval matchball, který ve výskoku nahrál nahrávače suplující smečař Seppӓnen a střelbu do kůlu si vychutnal jeho brazilský kolega Gonçalves. Slavící hráče ihned začal zasypávat vodopád plyšových hraček všech tvarů a velikostí, protože jestli v něčem kladenští fandové vynikají ještě víc než v povzbuzování, tak je to zapojení do všemožných výzev a doprovodných zápasových akcí, které pro ně kladenský klub pravidelně vymýšlí. Proto může být i včerejší plyšáková výzva, uspořádaná ve spolupráci s Farní charitou Kladno, prohlášena za nad očekávání úspěšnou. 

„ S vítězstvím 3:0 jsem spokojený z několika důvodů.  K zápasu jsme přistoupili se vší vážností a velmi koncentrovaně. Po hráčích jsme chtěli více důrazu na podání, a to do puntíku splnili, což nám pomohlo se dostat rychle do vedení, které jsme už nepustili. Utkání se nám povedlo se vším všudy, a právě takové zápasy nám pomáhají budovat sebevědomí. Zápas navíc netrval moc dlouho, což také kvitujeme, protože v sobotu narazíme na těžký kalibr v podobě Karlovarska,“ těšilo trenéra Arnauda Josseranda. 

Dnešní výhra zpečetila postup do 16 finále CEV Volleyball Cupu. V něm se Kladno volejbal cz postaví proti bosenskému OK Radnik BIJELJINA. Dvojutkání se odehraje 22.11. v Kladenské sportovní hale, odveta je naplánována o týden později na 29.11. V případě, že by Kladno zvládlo i druhý pohárový krok, mohla by se česká volejbalová společnost těšit na atraktivního soupeře z dvojice AONS Atény – AichDob. 

Kladno volejbal cz – Caruur Volley Gent 3:0

Sestava Kladna:

Seppӓnen, Zajíček, Platačs, Gonçalves, Graham, Neves – libero Fernández 

Střídali:

Hýský

Zápasové statistky ZDE.

Nadcházející zápasy A týmu:

4.11., 4. kolo extraligy: VK Karlovarsko – Kladno volejbal cz 

9.11., 5. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Volejbal Brno 

11.11., 6. kolo extraligy: Black Volley Beskydy – Kladno volejbal cz

16.11., 7. kolo extraligy: Benátky nad Jizerou – Kladno volejbal cz

18.11., 8. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Fatra Zlín

CEV cup: Kladno volejbal cz – Caruur Volley Gent
CEV cup: Kladno volejbal cz – Caruur Volley Gent