Plyšáci podpoří kladenský A tým na cestě za postupem

Kladno volejbal cz

Na sobotní volejbalovou parádu chtějí ve středu navázat kladenští Orli . Do sportovní haly Na Sletišti se po čtyřleté odmlce vrací evropský pohár a postup zajistí týmu Arnauda Josseranda ideálně tříbodová výhra. V případě úspěchu by středočeské družstvo za dva týdny cestovalo do bosenského OK Radnik Bijeljina. Bude to určitě těžký zápas, ale doma a se vší podporou našich fanoušků nám vše hraje do karet,“ těší se na odvetu nahrávač Jose Neves. 

„ Zápas v Gentu jsme měli dobře rozehraný, ale prohráli jsme si ho sami. Na můj vkus jsme opatrně servírovali. Doma budeme rozhodně odvážnější, v ligovém zápase s Jihostrojem jsme dali 9 es. Nic zásadního měnit nebudeme, jen musíme zkorigovat postavení v obraně při útocích jejich hlavního smečaře Ryana Poola. Nemyslím si, že by byli silnější než my, bude záležet na našem výkonu,“ popsal přípravu na středeční odvetu asistent Tomáš Samsely. 

Gent o víkendu odehrál osmifinále Belgického poháru, ve kterém podlehl mistrovskému Roeselare a jeho opory zůstali tentokrát za očekáváním. Jeden zápas ovšem není bernou mincí a ze strany Kladna rozhodně k podcenění soupeře nedojde. „ Našim cílem je rozhodně vyhrát za tři body. Největší útočná síla Gentu je smečař Poole a středoví hráči.  Na ty se musíme soustředit. Věříme si v útoku, ale ten se odvíjí od našeho příjmu, to bude klíčové. Hrajeme doma a chtěli bychom výhru oslavit s našimi fanoušky, díky kterým si zápasy na sto procent užíváme,“ burcuje před důležitým duelem japonská posila Imamura. 

Orlům jakékoli tříbodové vítězství zaručuje postup do 1/16 finále druhé nejvyšší evropské klubové soutěže. Výhra 3:2 by znamenala dodatečný zlatý set. „ Gent se bude snažit nás zatlačit servisem. Jeho hráči disponují velmi kvalitním podáním, skákaným i plachtícím, a nadělali nám v prvním zápase hodně problémů. Ale víme, že to přijde a musíme na to být nachystaní. Naopak my musíme na servise přidat a pokračovat v dobrých výkonech na bloku a v obraně,“ míní dirigent kladenské hry Neves.

Po dlouhé době se na scénu vrací plyšáková výzva. V nově navázané spolupráci s Farní charitou Kladno budou vysbírané hračky v dobrých rukou a určitě se dostanou tam, kde budou pokračovat v rozdávání radosti. 

Plyšová výzva, Kladno volejbal cz

Sponzorem zápasu bude tentokrát společnost Neumann, dlouholetý partner kladenského volejbalu. NEUMANN, spol. s r.o. je česká firma, specializující se na výrobu střešních boxů a střešních nosičů. Společnost začala jako první prodávat tyto výrobky na českém trhu. Prvními výrobky byly střešní nosiče na vozy Škoda. Výrobní část firmy se nachází od roku 1992 v Tuchlovicích nedaleko Kladna. Současný výrobní sortiment zahrnuje širokou škálu boxů, střešních nosičů, podélníků a podobného autopříslušenství. V roce 2022 oslavila firma 30tileté výročí svého působení na trhu. Jejím majitelem není nikdo jiný než sportovní ředitel týmu Jindřich Neumann. Ten bude také na konci zápasu předávat cenu pro nejužitečnějšího hráče.

https://www.neumanncz.cz/cs/

ESHOP

Rozpis CEV Volleyball CUPu a výsledky naleznete ZDE