Sahejte si na ně, vzkazují Orli a chystají se na Jihostroj

Nově složený kladenský tým si zítra odbude premiéru před domácím publikem. Náročný program Orlů pokračuje zápasem s loňským korunním princem nejvyšší mužské soutěže. V Kladenské sportovní hale je prověří Jihostroj České Budějovice. Utkání bude věnováno kampani PinkOctober, která má za cíl edukovat Čechy, že pravidelné prohlídky a samovyšetření prsu můžou zachránit nejeden život. Letošním motto preventivní osvěty je „ Sahám si na ně každý měsíc“.  

Orli mají v nohách středeční pětisetové drama v Gentu, které skončilo velkým zklamáním a prohrou o dva body. Do soboty mají ale dost času se oklepat a připravit se na první zápas v hale, které vládnou a není mezi soupeři ani oblíbená. „ V Českém poháru jsme začali špatně, doufám, že po výhře v Ostravě a bojovném výkonu v Gentu se v zápase se silným Jihostrojem vrátíme k naší hře,“ těší se na první zápas Na Sletišti nový trenér Arnaud Josserand. 

Jihostroj je jedním z mnoha týmů extraligy, ve kterém došlo přes léto k velké přestavbě. Po neúspěšných námluvách se Zdeňkem Šmejkalem převzal roli hlavního trenéra Polák Andrzej Kowal. Ten má za sebou velmi úspěšnou kariéru v polské Plus Lize, kde koučoval i slavný Rzeszów. Klubové vedení muselo řešit řadu odchodů, a to i hráčů se základní sestavy. Z té zůstal pouze holandský univerzál van Schie, blokař Ondrovič a libero Kovařík.  V libero se přetransformovala letitá opora Michálek, doléčil se blokař Sedláček, který dlouhodobě laboroval se zraněním plotýnek a byli doplnění plejádou cizinců, kteří budou opět zárukou zkvalitnění české extraligy.  

Ani Budějovicím se nevyhnulo škobrtnutí, které letos pronásleduje v ligových začátcích favority. Hned v prvním zápase podlehly fantasticky podávajícímu Volejbalu Brno a reputaci si napravily za podpory fanoušků v domácím zápase proti Benátkám, které smetly ve třech setech. 

Ve čtvrtek se k týmu po peripetiích s vízovým povolením připojila poslední posila, hvězdný kubánský univerzál Alejandro Gonzáles. 

Změny v týmu Jihostroj České Budějovice:

Přišli: Taylor – Parks ( Volley Schönenwerd ), Carísio ( Sesi São Paulo ), Emmer, Luengas ( Melilla Sport Capital ), Balabanov ( Burgas ), Zelenka, Leština, Rodríguez ( Araguari Vôlei )

Odešli: Polák, Kryštof, Giraudo, Piskáček, Licek, Stoilovič, Šulista, Kriško

Utkání bude věnováno podpoře prevence rakoviny prsu. Do celosvětové kampaně PinkOctober se Orli zapojí letos poprvé. Ta je druhou nejčastější rakovinou u žen, ale může se týkat i mužů. Ročně na rakovinu prsu zemře 1 600 žen. Pro klub je to logický krok, jelikož se rozšířil i o ženskou složku. „ A tým již osm let pořádá charitativní utkání na podporu projektu MOVEMBER. Říjen narůžovo je takovým jeho ženským ekvivalentem. Chceme vyjádřit podporu všem, kteří se s onkologickým onemocněním potýkají a povzbudit všechny, kteří sbírají odvahu na vyšetření jít nebo ho odkládají. Rakovina prsu je typem onemocnění, které má největší procento vyléčených pacientů, pokud je ovšem diagnostikována včas,“ vysvětluje Anna Earl, výkonná manažerka klubu. 

Veřejnost může přispět na kampaň i libovolným finančním obnosem v kampani na webu Darujeme.cz

https://www.instagram.com/pinkoctobercz/¨

https://www.facebook.com/pinkoctobercz

#prsakoule #sahamsinanekazdymesic #ruzovyrijen #pinkoctober

Sponzorem duelu se stala společnost CERVA, která sídli v nedaleké Jenči u Prahy. Lídr na trhu s osobními ochrannými pracovními prostředky (kalhoty z neprořezaného materiálu, rukavice s TPU membránou, Hi-Vis soupravy viditelné na stovky metrů daleko) urazil od svého založení dlouhou cestu a momentálně má své pobočky již na čtyřech kontinentech. Česká firma s obratem 6 miliard Kč podporuje řadu projektů, iniciativ a hnutí jako například Ukliďme Česko, Armádu Spásy, Rohlík.cz.¹-

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.

Zdroje:

¹ https://www.cerva.com/cz/cs