Víkendový výsledkový servis 21.10. – 22.10.: Kadeti i přes sestup ukázali charakter

Cats, Kladno volejbal cz

Drobná zranění bohužel výsledkově ovlivnila výkon extraligového týmu U18, co se týče výkonu však chlapci své trenéry přesvědčili o tom, že počítat mohou s každým z nich. CATS pokračují v krasojízdě bez prohry, jejich mladší kolegyňky se však musely smířit s víkendem bez jediné výhry. 

Eagles B 

Béčko Orlů si s Karlovarskem body spravedlivě podělilo a v příštím kole ho čeká v domácím prostředí Prosek. 

Kladno volejbal cz – Karlovarsko 3:0, 1:3

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Chlapci U18

Eagles U18, Kladno volejbal cz

Kadeti vstoupili do bodovací části extraligy U18. V turnaji ovšem chlapci nenastoupili ve stoprocentní kondici a různé zdravotní trable se nakonec bohužel promítly do finálního výsledku. „ Nicméně jsem potřeboval vyzkoušet různé varianty v sestavách, takže šanci dostal úplně každý hráč. Dalším pozitivum vidím v tom, že i v pozměněné sestavě hrajme vyrovnaná utkání proti těm nejlepším týmům,“ chválil trenér Martin Čmeľ. 

K malému zklamání došlo v utkání proti pražskému Proseku. V tom Orli nezvládli tři koncovky, a to následně ovlivnilo celkovou náladu v turnaji.  Zápas proti domácím Českým Budějovicím bylo jako na houpačce, nutno podotknout, že z obou stran. Rozhodovalo se až v tiebreaku, ve kterém Kladno už tahalo za kratší konec. 

V neděli se kadeti postavili Lvům Praha. „Utkání bylo z mého pohledu z naší strany moc opatrné. V prvním setu jsme se tahali o každý bod, ale nakonec jsme ho prohráli 23:25. Druhá sada byla skvělá a skóre jsme vyrovnali. Ztracená koncovka třetího setu nás srazila a už jsme nedokázali víc vzdorovat,“ mrzelo Čmeĺa. Po třech utkáních bylo jisté, že Kladno první skupinu opustí. „ Po domluvě s asistenty jsme usoudili, že univerzála Tkadlece, který hrál s nataženým svalem v rameni, a nahrávače Jirku Donát pro bolesti zad do posledního utkání nenasadíme. Kluci i bez nich předvedli výkon, který by stačil na výhru v každé jedné koncovce setů, které jsme na turnaji nezvládli. Moc je chválím za statečný výkon a obrat ve čtvrtém setu z 22:24 na 26:24,“ kvitoval výkon Orlů šéftrenér. 

Utkání proti Kojetínu chlapci vyhráli nakonec 3:1 na sety, tím pádem se umístili na čtvrtém místě jak ve skupině, tak v celorepublikovém bodovaní po prvním turnaji.

Kladno – Prosek 1:3

Kladno – České Budějovice 2:3

Kladno – Lvi Praha 1:3

Kladno – Kojetín 3:1

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Třetí kolo Krajského přeboru odehráli starší žáci v Benátkách nad Jizerou. S týmy ze druhé poloviny tabulky si hravě poradili a mohli si za odměnu vychutnat zasloužený párek v rohlíku, na který je trenér Martin Ticháček po úspěšném turnaji pozval. Orli jsou v průběžné tabulce na třetím místě v celkovém pořadí. 

Kladno – Komárov 2:0

Kladno – Benátky 2:0

Kladno – Odolena Voda 2:0

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

CATS

Cats, Kladno volejbal cz

Velmi cenné výhry přivezly CATS z nedalekých Řevnic. V prvním zápase dominovaly, ve druhém do průběhu zápasu promluvily výrazně hráčky z lavičky. „ První zapas jsme byly jednoznačně lepším týmem ve všech herních činnostech. Pomoci servisu jsme se dostaly do herní pohody. Druhý zapas už byl dramatičtější. Díky tomu, že se můžeme spolehnout na hračky z lavičky a pomoci týmu střídáním pro změnu rytmu hry, jsme schopny otáčet sety i za nepříznivého stavu setu. Což nás celkově posiluje a posouvá jako tým dál,“ potvrdila herní pohodu, ve které ženy na začátku sezóny hrají, trenérka Leona Neumannová. 

CATS jsou v pořadí své skupiny neohroženě první, devět bodů před druhými Tuchlovicemi. 

Kladno volejbal cz – Řevnice 3:0, 3:0 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U16 A

Cats U16 A, Kladno volejbal cz

Velké oslabení ovlivnilo výkony kladenského žákovského Áčka. Dvě hráčky zraněné a tři nemocné, to byla bilance, které se podepsala na víkendové sestavě.  Příležitost tedy dostaly mladší, méně zkušená, děvčata, před kterými stál nelehký úkol, a to obstát mezi nejlepšími týmy Krajského přeboru. I přes veškerou snahu však ani jednou neuspěly.

„ Do prvního zápasu jsme vstoupily nervózně a vyprodukovaly jsme mnoho nevynucených chyb jak v útoku, tak na podání. I přesto jsme vybojovaly tiebreak, ale nebylo v našich silách ho dotáhnout do vítězného konce,“ popsala první utkání trenérka Irena Pokorná. Druhý zápas byl lehkou záležitostí pro lídra z Nymburka. Ve třetím děvčatům vydržela koncentrace vždy do stavu 20:20, pak jim soupeřky z Benátek vždy odskočily. 

Kladno – Pečky 1:2

Kladno – Nymburk A 0:2

Kladno – Benátky nad Jizerou 0:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U16 B

Cats U16 B, Kladno volejbal cz

Tři zápasy 2. skupiny Krajského přeboru U16 odehrál tým Petra Vilta. „ Bohužel jsme byly méně koncentrovaní a k našemu horšímu výkonu pomohla i malá hala s nízkým stropem. Tím pádem jsme měli špatný příjem, který poměrně často končil stropem a dost to působilo na naši psychiku. V posledním zápase jsme se s tím už trochu sžili a předvedli bojovný výkon, ale na body to nestačilo. Všechny týmy byly ale vyrovnané, a to nás žene do další práce, hlavně na příjmu,“ shrnul tři prohry. 

Kladno – Příbram B 0:2

Kladno – Kralupy B 0:2

Kladno – Roztoky 0:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Nadcházející zápasy:

CATS U22, 1. liga: Kladno – Vejprnice, 28.10.

CATS U20, 2. liga: Kladno – Vejprnice, 29.10.

CATS U18, 2. liga: Kladno – Vejprnice, 28.10. 

NVC, 1. liga: NVC – Prostějov B, 28.10.