Víkendový výsledkový servis 14.10. – 15.10. : Eagles si vyšlápli na favorita, jejich nejmenší kolegové slaví první výhru

Do druhé ligy vstoupili úspěšně Eagles B, které dokonce hrající trenér Hykš pochválil. Jejich ženské kolegyně pokračují ve spanilé jízdě ligou bez ztráty bodu. Nejmladší Orlíci začínají pomaloučku mávat křídly a je pravděpodobné, že v průběhu sezóny pod vedením zkušené trenérky Kateřiny Svobodové bude jejich progres čím dál víc viditelný. 

Eagles B 

Eagles B, Kladno volejbal cz

B tým Orlů letos zahájil 2. ligu ve skupině A fantasticky. Los jim přihrál do cesty jako prvního soupeře favority z České Lípy. Hrající trenér Daniel Hykš a jeho tým se mohli radovat ze dvou výher 3:1, ve kterých naplno zužitkovali domácí prostředí. „ Máme za sebou dvě velmi těžká utkání s nejlepším soupeřem ze soutěže. Proto je pro nás výsledek skvělý,“ řekl. Jelikož má skupina A celkem 9 účastníků, měli jeho svěřenci tento víkend volný los, ale již v sobotu přijede na kladenskou palubovku B tým extraligového Karlovarska. 

Kladno volejbal cz – Česká Lípa 3:1, 3:1 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Chlapci U22 

Eagles U22, Kladno volejbal cz

Poslední rozřazovací turnaj chlapeckých extralig čekal kategorii U22. Eagles ovšem i tentokrát zůstali za očekáváním. „ Už třetí turnaj pro nás dopadl neúspěšně a budeme začínat úplně na chvostu extraligy v poslední skupině, ačkoli jsme měli spoustu příležitostí se umístit nejhůře ve druhé skupině. Ty promarněné šance mě mrzí nejvíc,“ neskrýval zklamání šéftrenér Martin Čmeľ. 

V prvních třech utkáních Eagles v pěti setech nedokázali dotáhnout koncovku, i když vedli o několik bodů. Tyto nedůslednosti znamenaly ztrátu 7 bodů do tabulky. „ Dokonce nám nestačilo ani vedení 15:3 na zisk setu, bezmoc v setu, ve kterém jsme od stavu 13:11 neuhráli bod a soupeř uhrál sérii 14 bodů, byla nepopsatelná,“ přiblížil Čmeľ křeč, ve které se družstvo nacházelo. 

„ Jak už z předešlých dvou let vím, z poslední skupiny se bodově skoro nedá přiblížit k prvním 8 týmům, a tak se nám dveře na vrchol sezóny zavřely ještě, než pořádně začala. Budeme bojovat o to, aby se nám povedlo kategorii udržet,“ dodal rezignovaně. 

Kladno – Příbram 3:1

Kladno – Zlín 2:3 

Kladno – Ústí nad Labem 2:3

Kladno – Karlovarsko 3:0

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

První kolo Českého poháru starších žáků proběhlo o víkendu velmi neobvykle na Moravě v Novém Jičíně. Po velmi náročné cestě tým Martina Ticháčka odehrál ve skupině tři utkání s Brnem, Zlínem a Ostravou s bilancí dvě vítězství a jedna prohra. Tím si zajistili druhé místo a postup do lepší osmičlenné skupiny.

„ Tam nás musí mrzet prohra 1:2, Svitavy jsme mohli určitě porazit. Po prvním vyhraném setu jsme neudrželi koncentraci a darovali soupeři druhý set, stejně jako tiebreak. Letovice v pátém sobotním zápase byly jasné lepší,“ mrzelo Ticháčka.  V neděli si Orlíci spravili chuť jasnou výhrou v zápase o 7. místo proti Zlínu.  

Kladno – Beach club Zlín 2:0

Kladno – Blue Ostrava 2:0

Kladno – VK Brno 2:0

Kladno – TJ Svitavy 1:2

Kladno – TJ Sokol Letovice 0:2

Kladno – Beach club Zlín 2:0 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Chlapci U14 šestky

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Druhé kolo Krajského přeboru mladších žáků hostilo Kladno a nejmladší kladenští volejbalisté se těšili na reparát. První kolo padlo za oběť nováčkovské nervozitě, turnaj čtyřek v minulém týdnu již kluky povzbudil. 

Začátek byl ovšem opět rozpačitý a tým Kateřiny Svobodové si připsal dvě prohry s Odolenou Vodou a Kolínem. „ Stále si neumíme poradit s přihrávkou míče, který nás přelétává k zadní lajně. Nemáme pohyb a reagujeme pozdě. V mezihře, pokud nějaká nastala, jsme se mírně zlepšili. Bohužel jsme neudrželi na podání hráče, kteří by už měli dávat stabilní, těžší servis,“ zhodnotila střízlivě úroveň kladenské hry. 

Chlapci ovšem šňůru proher prolomili v posledním zápase, ve kterém si spravili chuť a vydřeli výhru 2:1 s B týmem Příbrami. „ Konečně jsme dali i pár přímých bodů z podání. Největší pochvalu si kluci zaslouží za fandění a pokud bude náš herní projev podpořený i lepšícím se herním výkonem, jsme na dobré cestě,“ vidí světlo na konci tunelu Kateřina Svobodová. 

Kladno – Odolena Voda 0:2

Kladno – Kolín 0:2

Kladno – Příbram B 2:1 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

CATS 

Cats, Kladno volejbal cz

Kladenské ženy pokračují v nastoleném rytmu, který nezpomalila ani pohárová prohra. Možná naopak děvčata, povzbuzena úterním výkonem proti brněnským, ještě přidávají na rychlosti. V sobotu si hladce poradila s Chabařovicemi a mohla se radovat ze 6 bodů bez ztráty setu. 

 „ Až na pár momentů mužů říct, že máme dobře přihráno, a proto si můžeme dovolit hrát středem a zapojit do útoku více hráček. V prvním zapase jsme i přes velkou chybovost na servise držely zápas v naší režii. Ve druhém zápase už jsme se dostaly i pod tlak, ale díky větší koncentraci na servisu a v obraně jsme si dokázaly utkání dotáhnout do vítězného konce,“ potěšil trenérku Leonu Neumannovou rychlý průběh třetího a čtvrtého kola. CATS jsou tak lídry tabulky s náskokem tří bodů na druhé SVBC. 

Kladno volejbal cz – Chabařovice 3:0, 3:0 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U16 

Cats U16, Kladno volejbal cz

Stejně jako starší žáci, i žákyně měly na programu tento víkend Český pohár. V prvním kole odehrál tým Ireny Pokorné ve druhé výkonnostní skupině 6 zápasů, ze kterých 3 vyhrál a 3 prohrál. 

„ Když se dařil servis a příjem, přehrávaly jsme naše soupeřky celkem jednoznačně. První dva sobotní zápasy jsme zvládly na jedničku, v dalších dvou nám bohužel utekla jedna koncovka v tiebreaku, který jsme mely dobře rozehraný, a v posledním zápase se nám i pres bojovnost a touhu vyhrát nedařilo bohužel vůbec nic,“ okomentovala velké herní výkyvy svých svěřenkyň Pokorná. 

Neděle byla nový den a odpočinuté CATS do zápasu s Příbramí vkročily velmi koncentrovaně a hravě si s ní poradily. Vyvrcholením turnaje bylo poslední utkání s favorizovaným Olympem, který byl prozatím bez porážky. I když jim kladenské družstvo dokázalo vzít set, v tiebreaku na odpor již nemělo síly. „ Holky si zaslouží pochvalu za velkou bojovnost a za velké zlepšení na podání a příjmu. Začala se nám také dařit rychlá hra středem,“ těšil progres i herní projev Irenu Pokornou. 

CATS se v konečném pořadí umístily na třetím místě, což znamená, že jim utekl postup do nejvyšší výkonnostní skupiny, ale rozhodně nebyly ohroženy sestupem. 

Kladno – Loko Plzeň A 2:0

Kladno – SK Volejbal Klatovy 1:2

Kladno – Nymburské Bomby 2:0

Kladno – SK Volejbal Ústí nad Labem 0:2 

Kladno – TJ Baník Příbram 2:0

Kladno – PVK Olymp Praha 1:2 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Nadcházející zápasy:

Eagles B, 2. liga: Kladno – Karlovarsko, 21.10.

Eagles U18, extraliga, 2. turnaj: 21. – 22. 10. 

Eagles U16, Krajský přebor: Benátky nad Jizerou, 22.10. 

CATS, 2. liga: SVBC – Kladno, 21.10.