Orli v poháru daleko nedoletěli

Kladno volejbal cz proti TJ Sokol Dobřichovice, 17.10.2023

Ve velmi nepříjemné překvapení se pro kladenský tým změnilo druhé kolo Chance Českého poháru. Přes nepopiratelnou snahu a bojovnost prohrál svůj úvodní zápas v soutěži a překvapivě se s ní hned na začátku loučí. 

„ Přišlo mi, že jsme byli od začátku nepochopitelně nervózní. Místo toho, abychom šli za vítězstvím, čekali jsme na chyby soupeře. Dobřichovice dobře podávali, s čímž jsme si neuměli poradit a hráli jako žáci po kůlech, bez středových hráčů. Zlom nastal ve druhém setu, když otočili nepříznivé skóre, vyhráli ho a začali si věřit. Dali jsme jim nadechnout, a to se nám nevyplatilo,“ hledal příčiny prohry asistent trenéra Tomáš Samsely.  Kladenským tým více jak soupeř trápil vysoký počet nevynucených chyb a pokračující trable se side-outem. 

Kapitán Adam Zajíček, který kvůli mezinárodním regulím musel zápas sledovat pouze z publika, výkon svých spoluhráčů zhodnotil střízlivě: „ Co se týče zápasu, kluci hráli bojovně. Bohužel si myslím, že podlehli tlaku, že se očekávala výhra a když zjistili, že to bude těžší, než očekávali, nastala křeč a panika. V koncovkách setů jsme hráli jak malí kluci, zbytečně tlačili servisem a spoustu jich pokazili v důležitých momentech. V tom si myslím, že byl největší rozdíl mezi námi a Dobřichovicemi, které po bojovném a houževnatém výkonu zaslouženě vyhráli. My se bohužel rozloučili s Českým pohárem dříve, než vůbec začal, a já si v něm nezahrál ani míč. Jsem z tohoto pravidla trochu zmatený a smutný, protože v některých ligách kluci z jiných národních týmů nastupují, takže doufám, že to FIVB neunikne!“ 

Kladno volejbal cz proti TJ Sokol Dobřichovice, 17.10.2023

Dobřichovice – Kladno volejbal cz 3:2 ( 23:25, 25:23, 25:20, 18:25, 15: 8 )

Sestava: 

Neves, Seppӓnen, Kyjanica, Platačs, Goncalves, Graham, libera Šálek, Fernández – střídali Hýský, Imamura

Dobřichovice zápas vzhledem k regulím přesunuli ze své tradiční bašty, letité sokolovny, do nedaleké nové a o poznání vetší haly BIOS. I přes rozpačitý vstup do zápasu dokázali Orli udržet v prvním setu náskok, který si vytvořili a vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem. I druhý set měli ze začátku pod kontrolou, ale ve střední pasáži sady Dobřichovice sérií na podání Kladno zatlačili a dokázali stav zápasu vyrovnat. Domácí se chytili šance a díky sebevědomé hře se tým vedený dvojicí Čermák, Sukuba ujal lehce vedení 2:1. Bojující Kladno dotlačilo zápas do pátého setu, v něm ovšem Orlům nevycházelo vůbec nic a sebevědomému mistrovi první ligy podlehli. 

„ Nemáme teď čas přešlapovat na místě a tento nepovedený zápas moc řešit. Musíme se z něj poučit a ihned se přeorientovat na neděli, kdy nastoupíme v úvodním zápase extraligy v Ostravě. To je náš momentální cíl a věřím, že každý bude chtít včerejší přešlap odčinit,“ řekl Samsely k plánům týmu v nejbližších dnech. 

Nadcházející zápasy A týmu:

22.10., 2. kolo extraligy:  VK Ostrava – Kladno volejbal cz 

25.10., CEV Cup: Gent – Kladno volejbal cz

28.10., 3. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Jihostroj České Budějovice 

1.11., CEV Cup: Kladno volejbal cz – Gent