V generálce Orli nepřesvědčili, CATS i přes prohru strhly publikum

Kladno volejbal cz, CATS proti Šelmy Brno

Poslední zápas kladenského A týmu před startem sezóny skončil remízou. Tým vedený kapitánem Seppӓnenem se v průběhu jednotlivých setů opět nevyvaroval výkonnostních výkyvů, které ho trápily po celou dobu přípravy. Nadšení naopak vyvolal pohárový zápas CATS, když po rozpačitém začátku družstvo nadšeně vzdorovalo extraligovému vicemistrovi a sahalo i po zisku setu. Na celé čáře ovšem zvítězily papuče. 

„ Děkuji všem, kteří včera pomohli náš nápad zrealizovat! Myslím si, že jsme Hospic svaté Hedviky a dnešní ( 11.10.) Papučový den podpořili tak, jak si zaslouží, a že více vstoupí do povědomí veřejnosti.  Holky z Brna si dokonce dovezly svoje papuče, to nás všechny upřímně dojalo, takže jim odpustíme i to vítězství,“ říká s nadsázkou prezident klubu Milan Fortuník. 

Papučový den 2023 pro hnuti #dozitdoma

Co ovšem úplně nedopadlo, byl přátelský zápas Orlů s Kocoury z Příbrami. Nevolejbalová remíza odhalila, na co se musí svěřenci Arnauda Josseranda v trénincích soustředit. „Zápas jsme nezvládli podle našich představ. Příliš vlastních chyb na podání a v útoku nás stálo první set, ve druhém jsme se probrali, hlavně zásluhou Platačse a jeho neuvěřitelné série 12 podání v řadě. Třetí sadu jsme odehráli v podobném duchu a doufal jsem, že už zápas dotáhneme do vítězného konce. Ale univerzál Příbrami nám v tom skvělým podáním zabránil. Během zápasu jsme předvedli to nejlepší, co umíme, ale i to nejhorší. Zbývá nám pár dní na práci, musíme být jednoznačně efektivnější ve všech herních situacích,“ mínil. 

Kladno volejbal cz proti VK Trox Příbram, přípravné utkání 10.10.2023

Kladenští borci se již druhý zápas v řadě překvapivě trápili v ofenzivě: „ Je to druhý zápas po sobě, co jsme nedokázali ztrátovat,“ vyjádřil se pro Deník asistent trenéra Tomáš Samsely. Do tiebreaku zápas již nedošel, vzhledem k zápasu Českého poháru žen, který následoval. 

Nadšení však vzbudil výkon A týmu žen. I když bylo předem jasné, že se jejich šance uspět proti extraligovým Šelmám pohybují v řádech promile, absolutně to neovlivnilo jejich odvahu a herní nasazení. I když první set padl za oběť nováčkovské rozpačitosti, v dalších dvou sadách děvčata zjistila, že se nemusí držet zpět a soupeři pořádně zatápěla. „ Nervozita byla velká a začátek zápasu tomu i tak odpovídal. Druhý set byl z naší strany sebevědomější a holky se rvaly o každý míč.  Servisem se nám Šelmy podařilo odtáhnout od sítě, byly jsme i odvážnější ve hře na bod. Po nezvládnuté koncovce, bohužel i ze strany rozhodčích, jsme zase spadly dolů a třetí set se odehrával už plné v režii Šelem. My do zápasu šly s cílem si ho užít a získat zkušenosti a namotivovat se do budoucna,“ shrnula pohárový zápas hrající trenérka Leona Neumannová. 

Kladno volejbal cz – Šelmy Brno, 2.kolo Chance Český pohár, 10.10.2023

Kladno volejbal cz – VK TROX Příbram 2:2

Sestava: 

Neves, Seppӓnen, Kyjanica, Platačs, Goncalves, Graham, libero Fernández – střídal Imamura

Celá fotogalerie ze zápasu na našem FB profilu ZDE

Kladno volejbal cz – VK Brno 0:3 

Sestava:  Kalinová, Neumannová, Jánská, Kozlovská, Volfová, Svobodová , libero Pešková – střídaly Šestáková A., Šestáková B., Redlová

Celá fotogalerie ze zápasu na našem FB profilu ZDE

Kladenský tým nyní čeká tréninkový týden, který vyvrcholí v úterý ostrým startem v Českém poháru ve středočeských Dobřichovicích, CATS doma v sobotu přivítají v rámci druhého kola 2. ligy B tým Chabařovic. 

Nadcházející zápasy A týmu:

17.10, 2. kolo Českého poháru: TJ Sokol Dobřichovice – Kladno volejbal cz

22.10., 2. kolo extraligy:  VK Ostrava – Kladno volejbal cz 

28.10., 3. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Jihostroj České Budějovice 

Kladno volejbal cz proti VK Trox Příbram, přípravné utkání 10.10.2023