Papučový den na Kladně podpoří „zvěřinec“

Kladno volejbal cz

Kladenský klub se v úterý rozhodl zorganizovat charitativní dvojutkání obou dvou seniorských týmů. Předehrou mistrovského pohárového zápasu CATS bude poslední přípravné utkání Eagles. Do Kladenské sportovní haly přijedou brněnské Šelmy a příbramští Kocouři a celá tato sestava společně s kladenským publikem spojí síly na podporu Hospice svaté Hedviky a Papučového dne

„ Na oba dva zápasy se velmi těšíme. Jednak to bude poslední konfrontace mužů, s dobrým extraligovým týmem, před začátkem soutěže. Ještě nejsme pořád kompletní, protože nám chybí kapitán Adam Zajíček, ale i tak to bude důležitá prověrka, protože hned za týden začínáme Český pohár v Dobřichovicích a pak jedeme do Ostravy. Takže je to naše poslední šance, jak si něco vyzkoušet a nacvičit,“ shrnul očekávání od úvodního úterního zápasu prezident klubu Kladno volejbal cz Milan Fortuník. 

„ Co se týče žen, jsem velmi rád, že vybojovaly postup ze základní skupiny. Bude to pro ně skvělá příležitost, jak se porovnat se špičkou extraligy. Úterní dvojutkání bude zajímavé i pro naše diváky, protože A tým po svém zápase zůstane v hledišti. Kluci budou k dispozici všem fanouškům, novinářům a partnerům. Takže hala zůstane plná a holky budou mít šanci si zahrát před pěknou návštěvou,“ dodal k úternímu programu. 

Celorepublikový Papučový den letos připadá na středu 11. října. Jeho podstatou je šířit myšlenku mobilních hospiců, komplexní odborné a zároveň lidské služby, která se zaměřuje na péčio pacienty v závěru života a poskytuje podporu jejich rodině a blízkým. Této problematice je pak věnován celý další týden, během kterého hospice po celé České republice organizují různé eventy, dny otevřených dveří a kampaně na jejich podporu. 

Papučový den

„ Jak bylo již avizováno, i kladenští soupeři se s nadšením rozhodli Papučový den podpořit. Proto je teď dalším na řadě naše skvělé solidární publikum, které se vždy s nadšením zapojilo do jakékoli akce, kterou jsme pro ně připravili. Budu rád, když si fandové přinesou papuče, Ti odvážnější v nich samozřejmě můžou i přijít, vyfotit se a fotku nám poslat nebo ji sdílet. Vstup na oba zápasy je volný, ale budeme vděční za každý finanční příspěvek na Hospic svaté Hedviky pomocí QR kódu, který bude dostupný v programu zápasu nebo online na našem webu a sociálních sítích,“ vyzývá věrné volejbalové publikum Milan Fortuník. 

Soupeř kladenských Eagles, VK TROX Příbram, skončil v loňské sezóně na 9. místě extraligy. V letní herní přestávce prošlo družstvo prezidenta Daniela Rosenbauma velkou proměnou. Kariéru ukončil ikonický kapitán Böhm, reprezentant Trojanowicz zamířil do liberecké Dukly a pozici hlavního trenéra obsadil Lubomír Vašina, spojený s působením v Ostravě a Ústí nad Labem. Mladý tým staví zejména na odchovancích, bratrských dvojicích Rosenbaumových a Urešových, nově příchozím Jiřím Tomanovi a pětici hráčů ze zahraničí. Kocoury čeká první extraligový zápas proti konkurenčnímu Black Volley Beskydy, a tak se dá předpokládat, že na Kladně otestují opravdu nejsilnější sestavu. 

Brněnské Šelmy, které jsou českými vicemistryněmi, vede Jaroslav Vlk, pro kterého je to návrat do jihomoravské metropole po 15 letech. Tehdy ovšem seděl na lavičce extraligového týmu mužů. Základ družstva zůstal po loňském úspěchu stejný, na nahrávce diriguje hru Pavla Šmídová, zůstaly i blokařky Marková a Širůčková a libero Chevalierová. Sestava posílila o navrátilkyni Janečkovou a finskou univerzálku Madsen. Šelmy již rozehrály českou extraligu, kdy v sobotní bitvě prohrály s Prostějovem až v pátém setu. „ My se na zápas proti Šelmám moc těšíme. Dalo by se říct, že je pro nás odměnou za odmakanou přípravu. Brno má tým plný zkušených hráček, my stavíme naopak na dravém a perspektivním mládí a žádný balon jim nedáme zadarmo. Chci vzkázat všem volejbalovým fandům, ať nás přijdou v úterý podpořit,“ dodala k očekávanému duelu trenérka CATS Leona Neumannová. 

Připojte se k nám a nazujte si na zápas papuče také!

Pomůžete nám šířit povědomí o mobilní hospicové péči a ukážete, že podporujete její smysl. Dejte vědět lidem kolem sebe, že mobilní hospice pomáhají důstojně žít našim nejbližším doma až do koncem. Vaše papuče symbolizují bezpečí a pohodlí domova.

Finanční příspěvek na podporu Hospice svaté Hedviky: https://www.darujme.cz/darovat/1200245?custom-amount=&frequency=once&widget=1200387

 #papucovyden #dozitdoma

https://www.facebook.com/dozitdoma

https://www.instagram.com/dozitdoma/

Nadcházející zápasy kladenských seniorských týmů: 

10.10., přípravný zápas: Kladno volejbal cz – VK TROX Příbram 16:30 

10.10., 2. kolo Českého poháru žen: Kladno volejbal cz – VK Brno 19:00

17.10, 2. kolo Českého poháru: TJ Sokol Dobřichovice – Kladno volejbal cz

22.10., 2. kolo extraligy:  VK Ostrava – Kladno volejbal cz 

28.10., 3. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Jihostroj České Budějovice