S Jihostrojem opět fifty – fifty, posledním testem bude zápas s Příbramí

Kladno volejbal cz

I ve druhém dvojutkání si Orli s Jihostrojem České Budějovice body spravedlivě rozdělili. Po páteční suverénní výhře v sobotu ráno jejich výkon za soupeřem zaostával, a tak mohou být lavičky obou týmů spokojené jen zčásti. 

„ Včera jsme odehráli velmi zajímavý zápas, byli jsme plní energie a dodrželi do puntíku náš herní plán. Těžili jsme z efektivního podání, na které navazovala úspěšná obrana na síti i v poli. Jelikož nám vycházel i side-out, dokázali jsme Jihostroj udržet po celý průběh zápasu pod krkem.  To jsou věci, ve kterých se musíme snažit uspět v každém zápase,“ byl spokojený s předvedenou hrou po pátečním duelu nový trenér Orlů Arnaud Josserand.  Po celý zápas České Budějovice, oslabené o nemocné libero Michálka, za domácím Kladnem zaostávaly a ani v jednom setu ho reálně neohrozily. 

Kladno volejbal cz

Sobotní dopoledne nezastihlo kladenský tým v nejlepším rozpoložení, a i přes veškerou snahu Orlům nevycházelo nic. Jejich nedůslednosti samozřejmě budějovické družstvo využilo a hladce si dokráčelo pro třísetový triumf: „ Bohužel jsme dnes, i přes dobrou kvalitu příjmu, absolutně nestačili v útoku. A to se proti týmu jako České Budějovice ihned projeví. Ještě nám naštěstí zbývají dva týdny do začátku extraligy, abychom nějaké nedostatky doladili,“ uznal kriticky Josserand. 

Kladno volejbal cz – VK Jihostroj České Budějovice 4:0

Sestava: 

Neves, Seppӓnen, Kyjanica, Platačs, Goncalves, Graham, libera Šálek, Fernández – střídali Hýský, Imamura

Kladno volejbal cz

„ Včerejší zápas byl plný nasazení, bojovnosti, hrálo se o každý balón a žádný z kluků se nevzdal celý zápas. Pár negativních momentů jsme si ještě neodpustili, například série nepovedených a zbytečných chyb v jednom postavení. Na druhou stranu na těchto věcech pracujeme a cítím, že se vše lepší každým dnem. Výhra 4:0 s kvalitním soupeřem se vždy počítá,“ chválil svůj tým kladenský matador Tomáš Hýský. 

Kladno volejbal cz – VK Jihotroj České Budějovice 0:3

Sestava: 

Neves, Imamura, Kyjanica, Platačs, Goncalves, Graham, libera Šálek, Fernández 

„ Dnešek byl přesný opak večerního zápasu, trápení na všech pozicích a nešlo vůbec nic. Bylo vidět, že chvilkami chceme, ale prostě to nešlo. Balóny nám propadávaly blokem, neútočili jsme. Budějky dobře četly hru, bránili a jejich Argentinec na smeči bodoval skoro vždy. Z toho pramenila prohra 0:3. Ale zase závěrem pozitivní věc, kterou řekl i trenér a cítil jsme to stejně. Na to, že se vážně nedařilo, tak zápas byl vlastně vyrovnaný ve všech setech až do konce,“ uzavřel v pozitivním duchu hodnocení dnešní prohry Hýský. 

Kladno volejbal cz

Už jen jediný zápas má kladenský tým před sebou, než naostro vstoupí do letošní soutěžní sezóny. Ta bude o to významnější, jelikož je jubilejní, dvacátá. V úterý od 16:30 nastoupí v Kladenské sportovní hale TROX Příbram.       

Nadcházející zápasy A týmu:

10.10. přípravný zápas Kladno volejbal cz – VK TROX Příbram 16:30 (dvojutkání s CATS A týmem, který odehraje od 19 hodin 2. kolo Českého poháru proti VK Brno) 

17.10, 2. kolo Českého poháru: TJ Sokol Dobřichovice – Kladno volejbal cz

22.10., 2. kolo extraligy:  VK Ostrava – Kladno volejbal cz 28.10., 3. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Jihostroj České Budějovice

Kladno volejbal cz