Příprava Orlů je v cílové rovince, k odvetě přijede vicemistr z Budějovic

Foto: Jihostroj České Budějovice

Čekání na první mistrovský zápas se kladenskému A týmu nakonec o týden zkrátí. Vzhledem k losu Českého poháru, který Orlům přiřkl dobřichovický Sokol, došlo ke změně programu. Pohárové utkání bude kvůli nabitému zápasovém programu předcházet prvnímu kolu extraligy a Kladno ho odehraje v úterý 17.10. na půdě soupeře. Formu svěřenců Arnauda Josseranda prověří v pátek a v sobotu v odvetě České Budějovice, generálka pak připadla na úterý, kdy do Kladenské sportovní haly přicestují příbramští Kocouři

„ Jsem zvyklý dávat hráčům poslední víkend před začátkem soutěže volno. Ale vzhledem k tomu množství zápasů, co nás čeká, jsme pohárové utkání s Dobřichovicemi nemohli odehrát jindy, a tak jsme museli změnit plány. Kluci ale o své zasloužené dva dny oddychu nepřijdou, jen jsme je po poradě posunuli na pátek a sobotu a od neděle 15.10. budeme zase v plném tréninku, abychom se připravili na úterní zápas,“ řekl trenér Josserand o nadcházejícím programu. 

Minulý pátek jeho tým odehrál přátelské utkání v Benátkách nad Jizerou, které posílily o blokaře Patočku nebo reprezentačního nahrávače Srba. Ten Aleši Dittrichovi samozřejmě chyběl. Kladno si odvezlo hladkou výhru 4:0: „ Předvedli jsme solidní výkon, ale nic dechberoucího. Určitě umíme hrát na daleko vyšší úrovni. Nebylo to však ale ani potřeba. Protočili jsme alespoň kluky, na hřiště se poprvé dostal také smečař Imamura. Pozitivní je, že i v pozměněné sestavě jsme byli schopní vyhrát,“ okomentoval hlavní trenér osmý přípravný zápas. 

Na soupeře daleko těžšího kalibru se mohou kladenští příznivci těšit v pátek a v sobotu. Na Sletišti je prověří vicemistr z Českých Budějovic. V jihočeském týmu došlo přes léto k zemětřesení, nově je účastník letošního ročníku CEV Champions League vedený Polákem Andrzejem Kowalem, který přivedl celkem 5 nových hráčů. Momentálně postrádá už jen kubánského univerzála Gonzálese. To znamená, že atraktivita obou utkání je předem zaručená. 

„ Myslím si, že co se týče přípravných zápasů, budeme jich mít odehráno tak akorát. Máme solidně složené družstvo a náš realizační tým nás skvěle připravil na extraligu, jejíhož začátku se už nemůžu dočkat. Podle mého názoru jsme konzistentní ve všech aspektech hry a sedli jsme si i lidsky, což je benefit, který doceníme především v průběhu sezóny a zejména v těžkých momentech,“ míní nový blokař Orlů, Australan Beau Graham. 

Dvouměsíční dril vyvrcholí v úterý 10. října generálkou proti Příbrami. Kladenský klub se při té příležitosti rozhodl zorganizovat dvojzápas A týmů mužů a žen. CATS po skončení duelu svých kolegů odehrají 2. kolo Českého poháru proti VK Brno a celý podvečer bude věnovaný kladenskému Hospicu Sv. Hedviky a Papučovému dni. Ten letos připadá na středu 11.10. Všechny čtyři zúčastněné týmy, členové kladenského volejbalového klubu s prezidentem Milanem Fortuníkem v čele a všichni partneři a přátele klubu v papučích na zápase budou. 

Připojte se k nám a nazujte si na zápas papuče také!

Pomůžete nám šířit povědomí o mobilní hospicové péči a ukážete, že podporujete její smysl. Dejte vědět lidem kolem sebe, že mobilní hospice pomáhají důstojně žít našim nejbližším doma až do koncem. Vaše papuče symbolizují bezpečí a pohodlí domova.

 #papucovyden #dozitdoma

https://www.facebook.com/dozitdoma

https://www.instagram.com/dozitdoma/

Nadcházející zápasy A týmu:

6.10. přípravný zápas Kladno volejbal cz – Jihostroj České Budějovice 18:00

7.10. přípravný zápas Kladno volejbal cz – Jihostroj České Budějovice 12:00

10.10. přípravný zápas Kladno volejbal cz – VK TROX Příbram 16:00 (dvojutkání s CATS A týmem, který odehraje od 19 hodin 2. kolo Českého poháru proti VK Brno) 

17.10, 2. kolo Českého poháru: TJ Sokol Dobřichovice – Kladno volejbal cz

22.10., 2. kolo extraligy:  VK Ostrava – Kladno volejbal cz 

28.10., 3. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Jihostroj České Budějovice