Víkendový výsledkový servis 30.9. – 1.10.: První turnaj juniorům zajistil kontakt se špičkou extraligy

CATS U14 B, Kladno volejbal cz

Do šestkových soutěží poprvé zasáhly nejmladší CATS a Eagles. I když se do jejich výkonů promítla nervozita, ukázali, že se s nimi musí počítat. Extraligoví junioři se díky dvěma výhrám kvalifikovali do 2. nejlepší skupiny a udrželi si tak šanci bojovat o horní část tabulky. 

Muži C

EAGLES C, Kladno volejbal cz

Na rozdělovské antuce uzavřeli Eagles C v sobotu podzimní část Krajského přeboru 2. třídy mužů. I když proti VK Rakovník zopakovali výsledek z minulého víkendu a uhráli set, zatím se jim nepodařilo dotáhnout do vítězného konce celý zápas. „ Ještě neumíme udržet stabilní výkon po celý set, respektive zápas. Pořád se do výkonu promítají špatné základní návyky,“ dodal po dvojutkání Milan Fortuník. 

Tým má přes zimu v soutěži pauzu, přebor se opět rozehraje na jaře.

Kladno volejbal cz C – VK Rakovník Voda 1:3, 0:3 

Všechny ostatní výsledky naleznete ZDE

EAGLES C, Kladno volejbal cz

Chlapci U20

EAGLES U20, Kladno volejbal cz

Kladenští junioři strávili víkend v Kojetíně, kde probíhal kvalifikační turnaj extraligy U20. Ve skupině C narazili kromě Šlapanic a Ostravy na favority Kojetín a Prahu. Sobota Eagles vyšla na jedničku. Klasicky nervózní start chlapci rychle překonali a šlapanické družstvo uhrálo set jen díky kladenské nepozornosti. Druhý zápas s Ostravou měl tým Martina Čmeľa také relativně ve svých rukou. „ Za to, že jsme za první hrací den uhráli šest bodů, jsem rád. Nastoupili jsme proti soupeřům, o kterých jsem si myslel, že s nimi máme velkou šanci vyhrát, a tím pádem jsme splnili sobotní cíl. V neděli nás čekaly daleko složitější zápasy,“ hodnotil první dvě utkání Čmeľ. 

Neděle začala pro Eagles zápasem proti domácímu družstvu. „ Odehráli jsme jednoznačně nejlepší zápas celého víkendu. Ve čtvrtém setu se nám nepodařilo uhrát koncovku, i přes vedení 22: 18, a nedotáhli jsme utkání do tiebreaku,“ litoval trenér ztrátu slibného náskoku. V posledním zápase s pražskými Lvy Orlům došly síly, a kromě prvního setu už nedokázali soupeři vzdorovat. 

„ Věděl jsem, že naše skupina je dost těžká. To potvrdilo i to, že se Kojetín i druzí Lvi dostali do první výkonnostní skupiny,“ dodal Čmeľ, který nakonec nemusel být vůbec zklamaný. Jeho svěřenci se díky výsledkově skvělé sobotě dostali jako nejlepší třetí tým kvalifikace do druhé výkonnostní skupiny. 

Kladno – Šlapanice 3:1

Kladno – VK Ostrava 3:1 

Kladno – Kojetín 1:3

Kladno – VK Lvi Praha 0:3

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Chlapci U14

EAGLES U14, Kladno volejbal cz

Vstup do Krajského přeboru mají za sebou mladší žáci. Tým, nově vedený Kateřinou Svobodovou, prožil křest ohněm a více něž se soupeři bojoval sám se sebou. Jak bylo ovšem zmíněno i v popisech zápasů Eagles a CATS ve starších kategoriích, nervozita v začátcích potkává každého. „ Neměli jsme nejmenší šanci uspět. Soupeři výborně podávali, my jsme nebyli schopní míč alespoň někam zvednout a přehrát přes síť. K našemu servisu jsme se prakticky nedostali. Byli jsme paralyzováni strachem a úplně bez pohybu,“ shrnula první krůčky svých svěřenců v mistrovské soutěži Kateřina Svobodová. 

Kladno – Prosek 0:2

Kladno – Kolín 0:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U18

CATS U18, Kladno volejbal cz

Třetí a čtvrté kolo 2. ligy měly naplánovanou kladenské kadetky na sváteční čtvrtek. Jako ostatním týmům i CATS zkomplikovala skládání sestavy velká marodka. První zápas děvčatům nevyšel a po dvou prohraných koncovkách ztratila zápas bez zisku setu. Do druhého utkání však CATS vlétly s čistou hlavou a odměnou jim byla tříbodová výhra. „ Zápas nám komplikovala velká marodka,  navíc  se podepsala na prvním představení na domácí palubovce i nervozita a po bojovném výkonu jsme nakonec první zápas prohráli. Po přestávce nastoupil úplně jiný tým, trochu jsme zamíchali se sestavou a soupeřkám jsme oplatili porážku,“ shrnul dvojzápas trenérský tandem Červený, Svoboda. 

Kladno – BVC Chodov 0:3, 3:1

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U14 A

CATS U14 A, Kladno volejbal cz

Mladší žákyně čekala premiéra v šestkovém volejbale. První kolo Krajského přeboru U14 pořádaly Kralupy a nejmladší CATS odehrály tři zápasy. V devítičlenné skupině jim patří prozatímní páté místo. 

„ Celé září jsme věnovali tréninku přebíhání. To se samozřejmě v zápasech prozatím neobešlo bez konstantního pokřikování. Výsledek prvního utkání nás povzbudil, když jsme dokázali uhrát bod, ve druhem zapase proti lehčímu soupeři hned další dva. Benefitem bylo, že jsem mohl vyzkoušet i všechny hráčky na hřišti. Poslední zapas proti domácím Kralupům nám protekl mezi prsty, sice jsme prohráli 0:2, ale v krásném vyrovnaném zápase. To, co holky předvedly,  už vypadalo jako volejbal, bojovaly , ale brzdí nás zatím spousta menších chybek, které se nastřádají a na kterých musíme zapracovat. Za mě bych asi od prvního turnaje nemohl chtít víc,“ chválil své CATS trenér Karel Albrecht.

Kladno – Brandýs nad Labem 1:2

Kladno – VK Mladá Boleslav 2:0

Kladno – Kralupy 0:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U14 B

CATS U14 B, Kladno volejbal cz

Stejně jako A tým, i béčko, vedené Petrem Viltem, v neděli vstoupilo do Krajského přeboru a rozhodně se nemělo za co stydět. Poprvé se představilo v zápasech šestkového volejbalu, a i když nevyválčilo vítězství, trenér Vilt nebyl po turnaji vůbec skeptický: „ Příjemným překvapením byl poměrně úspěšný servis, když jsme se k němu dostali. Nováčkovskou daní byla nervozita ze hry a tím pádem málo nebo moc pohybu a hodně neshod. Rozhodně víme, na čem dále pracovat.“

Kladno – VK Mladá Boleslav 0:2

Kladno – Brandýs nad Labem 0:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Nadcházející zápasy:

Eagles B, 2. liga: Kladno – Česká Lípa, 7.10.

Eagles U14-4, Krajský přebor: Benátky, 8.10.  

CATS, 2. liga: Kladno – Liberec, 7.10.

CATS U22, 1. liga: Žatec – Kladno, 7.10. 

CATS U20, 2. liga: Jirkov – Kladno, 8.10. 

CATS U18, 2. liga: Příbram – Kladno, 7.10. 

CATS U16 A,B, Krajský přebor: Kladno, 8.10. 

NVC, 1. liga: NVC – Hradec Králové, 7.10.