Fortuník přivedl mezi Orly Pantera. Extraligu zatraktivní japonský smečař

Takahiko Imamura, Kladno volejbal cz

Kladenský klub se stal po Odoleně Vodě druhým týmem v novodobé historii české volejbalové extraligy, který do svých řad angažoval hráče z Asie. Z týmu Panasonic Panthers, jedné z nejstarších japonských volejbalových organizací, přichází smečař Takahiko Imamura. 

„ Jeho angažmá nás může všechny jedině obohatit. Může otevřít dveře české soutěže dalším hráčům z Asie, jeho zkušenost může být pro jeho potenciální následovníky k nezaplacení. Dosud přicházeli jedině do vrcholných evropských soutěží a top klubů, ale Takahiko opravdu udělal velký krok ze své komfortní zóny, když přijal nabídku z České republiky. Asijská volejbalová škola je známá svou precizností na přihrávce a v obraně, podle ohlasů se jedná o velmi komplexního hráče, jehož nejsilnější zbraní je servis,“ těší nová akvizice prezidenta klubu Milana Fortuníka. 

Exotická akvizice se na tréninku poprvé ukázala v úterý, přestože to po svém pětadvacetihodinovém letu nebylo zrovna jednoduché. „ Poprvé v životě jsem letěl takovou dálku, když jsem vylezl, byl jsem kompletně ztuhlý. Ale dlouhá sprcha mě postavila na nohy,“ zhodnotil Imamura cestování přes půl světa. Přes léto se věnoval beachvolejbalu a trénoval se svým domovským týmem, se kterým stihl odehrát i pár přátelských zápasů. „ V Evropě je volejbal velmi populární. Kladno jsem si vybral na doporučení mého trenéra z Panasonic, který zná Arnauda Josseranda, takže jsem si jistý, že jemu i celému klubu mohu plně důvěřovat.“ Cíle japonského útočníka jsou jasné: „Velmi toužím po medaili, doteď jsem se s mým týmem vždy umístil na pódiu.“

Takahiko Imamura, Kladno volejbal cz

Imamura svou celou kariéru strávil v týmu Panasonic Panthers, sídlícím v Hirakatě, městě ležícím 23 kilometrů od Ósaky. V sezóně 2019/2020 ho trénoval Mauricio Paes, bývalý asistent českého reprezentačního výběru, se kterým družstvo dosáhlo finále vysoce ceněné japonské Divize 1. Paese v roli prvního kouče následně nahradil Laurent Tillie. Pod jeho vedením Imamura získal dvě stříbra z ligy i Japanese Emperor’s Cupu. Tyto výsledky tým pak už nezopakoval a poslední dvě sezóny se musel spokojit pokaždé s bronzovým umístěním. 

„Takahiko k nám přichází přímo z Panasonic Panthers, z týmu koučovaného mým přítelem Laurentem Tilliem. Ve třiceti se rozhodl, že by chtěl získat zkušenosti i v zahraničí a zažít něco jiného než japonskou Divizi 1. Je skvělé, že si vybral Kladno. Jeho příchod je přínosem i z hlediska toho, že letos hrajeme evropský pohár a na postu přijímajícího smečaře doplní trio Seppӓnen, Gonçalves, Čeketa, což nám dovolí hráče rotovat,“ těší rozhodnutí kladenského klubu angažovat Imamuru trenéra Josseranda. 

Takahiko Imamura

Narozen: 1993

Výška: 193 cm

Dosah: 340 cm

Blokařský dosah: 315 cm