A tým na jihu Čech remizoval

Foto: Dan Kubát

Druhý měsíc přípravy odstartoval kladenský A tým zápasovou remízou v Českých Budějovicích. S vicemistrem extraligy ve čtvrtek prohrál po slibném prvním setu 3:1, v pátečním dopoledním zápase, který proběhl v rámci vyučování za účasti žáků ZŠ Oskara Nedbala, soupeři porážku vrátil a vyhrál bez ztráty setu 3:0. 

„ Z obou zápasů nám vychází, že ještě ne stoprocentně funguje souhra v útočné fázi a na přihrávce. Naopak si držíme vysokou úspěšnost na ztrátu.  Procházíme nejtěžší částí přípravy, kdy u kluků kumuluje únava. Dva dny volna by jim měly trošku pomoci, v příštím týdnu se příprava již definitivně zaměří na volejbal a kondiční příprava se trošku upozadí,“ zhodnotil momentální situaci asistent Tomáš Samsely. 

Názor, že zápasy s Jihostrojem byly velmi dobrým herním testem, potvrzuje i nový první nahrávač José Neves: „ Velmi dobře nám posloužily jako další možnost se lépe poznat na hřišti a sehrát. Máme hodně nových hráčů a potřebujeme zavést do praxe to, na čem jsme v posledních týdnech pracovali na trénincích. Do prvního zápasu jsme vstoupili nejlepším možným způsobem, Budějovice jsme drtili servisem a solidně jsme si odpřijímali ten jejich. Bohužel jsme nebyli schopni udržet stejnou úroveň hry po celý zápas, nebyli jsme konzistentní a vyprodukovali jsme zbytečně mnoho chyb. Ve druhém utkání jsme se vyhnuli výkyvům i chybám. Je markantní, jaký to ihned udělá rozdíl. S našimi výkony jsem celkově spokojený, měli jsme příležitost si zahrát proti jednomu z nejsilnějších týmů v extralize a ověřit si, kde nás ještě tlačí bota. Máme naštěstí ještě dostatek času na našich nedostatcích zapracovat.“ Smečař Antony Gonçalves ocenil možnost si poprvé zahrát i s druhým liberem, Ignaciem Fernándezem: „ Zápasy nám daly příležitost zapracovat na organizaci příjmu a obrany, teď když je s námi kromě Matěje i Nacho.“ 

foto: Dan Kubát

Sestava: 

Neves, Seppӓnen, Kyjanica, Platačs, Goncalves, Graham, libera Šálek, Fernández – střídali Hýský, Čeketa

Kladno volejbal cz – VK Jihostroj České Budějovice 1:3

„ V prvním setu nám vše vycházelo. Na vlně jsme byli přibližně do půlky druhého setu, kdy Jihostroj začal tlačit servisem. Zbytek zápasu byl vyrovnaný, my jsme udělali oproti soupeři více nevynucených chyb,“ řekl k prohře asistent trenéra Tomáš Samsely. 

Kladno volejbal cz – VK Jihotroj České Budějovice 3:0

„ Ve druhém zápase jsme začali v sestavě s Lukášem Čeketou na smeči. Méně jsme kazili servis, takže jsme Jihostroj drželi pod tlakem. Pramenila z toho i naše úspěšná obrana,“ potěšil ho výkon týmu v dopolední odvetě.  

Po volném víkendu hráče opět čeká dlouhý tréninkový týden zakončený zápasem v Benátkách nad Jizerou. V pondělí se k týmu připojí poslední zahraniční akvizice, smečař Takahiko Imamura. Na kapitána Adam Zajíčka si budou muset trenéři ještě počkat, reprezentační blokař absolvuje s národním týmem ve dnech 30.9. – 8.10. olympijskou kvalifikaci v Brazílii. 

Nadcházející přípravné zápasy A týmu:

29.9. VK Benátky nad Jizerou – Kladno volejbal cz 

6.10., 7.10. Kladno volejbal cz – Jihostroj České Budějovice 

10.10. Kladno volejbal cz – VK TROX Příbram  (dvojutkání s CATS A týmem, který odehraje od 19 hodin 2. kolo Českého poháru proti VK Brno) 

foto: Dan Kubát