Z holek se stává skvělá parta, těší Irenu Pokornou

Cats na soustředění, Kladno volejbal cz

Nový tým mladších žákyň se formuje pod rukama šéftrenérky dívčí složky Ireny Pokorné a jejího trenérského kolegy Petra Vilta. Jako tradičně strávili jeden týden společně na soustředění mimo Kladno, aby měli klid na trénink, ale aby se děvčata mezi sebou lépe poznala a měla společné zážitky. Již tak náročné tréninky jim komplikovalo velmi horké a dusné počasí.

„Pracovali jsme hodně na technice všech herních činností. Nejvíce času jsme věnovali smečařské paži a smečařskému rozběhu. Vzhledem k přetrvávajícímu horku jsme kondiční tréninky absolvovaly v lese, kde nám alespoň stínily stromy a využili jsme možnosti se osvěžit na koupališti,“ popsala náplň přípravného kempu v Perštejně trenérka Pokorná.

Cats na soustředění, Kladno volejbal cz

Každý tréninkový den byl zakončen turnajem trojic, kdy měly dívky možnost vyzkoušet všechny nové dovednosti. Společný týden pak zakončily turnajem čtveřic. „ Myslím si, že jsme si necelý týden společně hodně užili a že z nové nastupující kaegorie U14 se rodí skvělá parta, se kterou bude radost pracovat,“ uzavírá náročnou část přípravy Irena Pokorná. Skupina bude pro sezónu rozdělena do dvou týmů, aby měly všechny dívky adekvátní herní vytížení.

U18, U20, U22

Cats na soustředění, Kladno volejbal cz

O týden později absolvovala soustředění v Pískách u Křivoklátu celá dívčí složka – týmy U18, U20, U22. Vzhledem k vyššímu věku děvčat již probíhaly čtyřfázové tréninky. Každý den zahájil předsnídaňovaný výběh, k nabírání kondice trenéři využívali nejen sportovní halu, ale celý venkovní areál.

Složka U16 pracovala zejména na šestkovém postavení a dohrávkách, jelikož jejich soutěž startuje již 3. září. Závěrečný den byl věnován turnaji týmů složených z hráček různých věkových kategorií. V následujícím týdnu budou týmy pokračovat v nastoleném tréninkovém tempu doma na Kladně. Starší hráčky budou pracovat na volejbalu už v hale, družstvo U16 zůstane ještě dva týdny na antukových kurtech, protože první dva soutěžní turnaje odehraje ještě venku.