Beachvolejbalové žezlo převzala Lucie Kroupová: Až porovnání se soupeři ukáže pravou úroveň

Beachvolejbal Kladno volejbal cz

Kladno volejbal cz se od srpna může pyšnit novou šéftrenérkou beachvolejbalové sekce. Rozvoj složky a její chod bude nově řídit Lucie Kroupová. Jelikož se v klubu na trenérské úrovni pohybuje již čtvrtým rokem, umí definovat,  kde je třeba zabrat, za co se pochválit a proč je i pro malé děti důležitá konfrontace na soutěžní úrovni.

Aktivní hráčka kladenských CATS a hlavně klubová odchovankyně přičichla k beachvolejbalu díky kempům, na kterých se trenérsky podílela. To byl také impuls pro Milana Fortuníka a Jiřího Kraffera, aby ji přivedli i do beachové sekce klubu. Po čtyřech letech dostala po odchodu Jiřího Kraffera možnost převzít jeho funkci. „ Velmi mě těší, že naši nabídku navázat na Jirkovu práci Lucka přijala,“ raduje se prezident klubu Kladno volejbal cz Milan Fortuník.

„ Za tuto šanci jsem velmi ráda. Vzhledem k tomu, že trénuji všechny věkové skupiny, zastřešuji komunikaci s dětmi, jejich rodiči, i organizaci při zápasech a podobně, jsem byla pro klub zřejmě vhodná volba,“ usmívá se. Sama se věnuje trénování nejstarších hráčů, ale snaží se být po ruce svým trenérským kolegům a účastnit se i tréninků těch nejmenších. „ Do budoucna bych byla ráda, abychom začali jezdit i na turnaje pro kategorie U12, U14. Myslím si, že i naši benjamínci mají potenciál a je to pro ně hlavně motivace. Protože občas u někoho může převážit pocit, že je ve své skupině nejlepší, ale až v porovnání se soupeři se ukáže, zda to je realita,“ vysvětluje.

Zázemí a podmínky má Kladno volejbal cz perfektní, a to v beachvolejbalovém klubu Vavřinec, kde jsou k dispozici čtyři kurty a přes zimu tři v kryté hale. Tréninky pro všechny skupiny probíhají třikrát týdně. Děti jsou rozděleny podle věku, ale i výkonnosti. Mimo tento systém stojí speciální skupina pro hráče od 15 do 19 let, kteří se beachi věnují výkonnostně, jezdí na turnaje a hrají Zimní beachligu v Praze v kategoriích U16, U18, U20 a mají předpoklady hrát mistrovské soutěže pořádané Českým volejbalovým svazem.

Klub se bude snažit všem dvojicím, které budou chtít působit na profesionální úrovni, poskytnout adekvátní podmínky. „ Kromě trenérů se jedná o kondiční přípravu, regeneraci, ale máme díky rozvoji kladenského klubu k dispozici i psychologa a odborníka na výživu. Tím chceme ukázat, že to s beachvolejbalem myslíme opravdu vážně a rádi bychom měli opět několik dvojic, které budou pravidelně objíždět mistrovské turnaje,“ dodal prezident klubu Milan Fortuník.

I díky aktivitě šéftrenérky Lucie Kroupové se tak jako první vlaštovka zformovalo duo Adam Longauer, Filip Hošek, kteří v kategorii U18 budou objíždět profesionální soutěže, mají v plánu se zúčastnit i některých turnajů v kategorii U20. „ Moc mě těší, že se klub rozhodl kluky velmi intenzivně podporovat. Mají všechny možnosti, které využívají profesionální hráči A týmu mužů. Kromě klasických tréninků v hale budou trénovat individuálně na písku, což je fajn, protože v nich vidíme potenciál a budoucnost a rádi bychom je rozvíjeli, aby měli úroveň na to odehrát co nejvíce turnajů a reprezentovat náš klub,“ vypočítává benefity užší spolupráce.

Volejbalový klub Kladno volejbal cz zastřešuje celkem tři složky. Kromě chlapecké/mužské a dívčí/ženské složky hraje podstatnou roli v klubu beachvolejbal. „ Ke spojení klubů, které se zaobíraly beachem došlo asi před třemi lety. Aktuálně mě velmi těší, že se na beachvolejbal hlásí čím dál více dětí,“ popisuje momentální situaci Milan Fortuník. Jako všechny sportovní kluby, i beachvolejbalová složka řeší nedostatek trenérů: „ Kdyby měl někdo zájem nám pomoci, ať se nebojí ozvat. Naším cílem je všem zájemcům o bechvolejbal nabídnout především kvalitní tréninkové prostředí a s tím složení trenérského týmu úzce souvisí,“ dodává Fortuník.

Trenéři beachvolejbalové sekce klubu Kladno volejbal cz:

Šéftrenér:

Lucie Kroupová

Trenéři:

Anita Volfová

Saša Michalová

Jakub Pešek

Kontakty:

Lucie Kroupová: 728 737 527