Útočníky ze severu doplní jižanská krev

Antony Goncalves, Kladno volejbal cz

Severské duo útočníků Platačse se Sepӓnenem pro novou sezónu oživí jihoamerický temperament. Po jejich boku se od pondělí připravuje brazilský smečař Antony Gonçalves. Kladenský klub je jeho třetím evropským angažmá.

„ Antony se na Kladno stěhuje z francouzského Tourcing, se kterým dokráčel v loňské sezóně až do semifinále PRO A. Jedná se o velmi silového hráče a doufáme, že jeho výbušnost týmu pomůže zejména v útočné fázi hry. Tyto kvality mu také pomohly se prosadit v univerzitním výběru, se kterým absolvoval univerziádu v Číně. S Niklasem Sepӓnenem by měl vytvořit plnohodnotnou smečařskou dvojici,“ říká o novém kladenském smečaři trenér Arnaud Josserand.

Téměř dvoumetrový přihrávající smečař začal svou kariéru v týmu Itajaí Pró-Vôlei, odkud se přes tým Sesi- Bauru, kde sbíral zkušenosti v týmu do 21 let, poprvé dostal do celku Superligy Caramuru Vôlei. I v dalších dvou družstvech, druholigových JF Vôlei a Lavras Vôlei, vydržel pouhý rok . Poté dospěl k rozhodnutí přesunout se do Evropy, kde podepsal dvouletý kontrakt v portugalském prvoligovém celku Fonte de Bastardo. Tam se poprvé zkřížila Antonyho cesta s cestou nahrávače Nevese. Společně uhráli stříbrnou a bronzovou medaili a radovali se i z medailového umístění v portugalském poháru.

Po dvou úspěšných letech se brazilský útočník vyzkoušet ligu olympijských šampionů a z Azorských ostrovů odešel do severofrancouzského Lille, kde ho v klubu Tourcing Lille Métropole trénoval Mauricio Paes, bývalý asistent českého národního týmu.

Antony Gabriel Gonçalves

Narozen: 1994

Výška: 197 cm

Dosah: 352 cm

Blokařský dosah: 330 cm