Pro nahrávače Nevese bude Kladno první zahraniční zkušeností

José Neves, Kladno volejbal cz

Po čtvrtfinálové sérii prezident kladenských Orlů Milan Fortuník dospěl k nelehkému rozhodnutí udělat změnu na postu dirigenta hry a od srpna má tak Kladno volejbal cz novou nahrávačskou dvojici. Nový trenér Arnaud Josserand si jako lídra vybral Portugalce Josého Nevese, krýt záda mu bude kadetský reprezentant Jiří Donát.

„José je nahrávač, který se v minulé sezóně dovedl svůj tým FONTE BASTARDO do finále portugalského šampionátu. S přáním udělat krok vpřed a konfrontovat svůj um a zkušenosti na vyšší volejbalové úrovni si vybral Kladno a českou UNIQA extraligu. V 27 letech to hotový hráč s neskutečným přehledem. Má velkou touhu dokázat své kvality a tím pomoci našemu týmu dosáhnout vytyčených cílů,“ představil posilu Josserand.

Reprezentační nahrávač vyrostl v klubu Castelo de Maia na předměstí přímořského Porta. Klub, který se pravidelně umisťuje v TOP 5 první divize opustil v sezóně 2018/19, když přestoupil do týmu Vitória SC. Ovšem průlomového výsledku se zde nedočkal, a tak po roce podepsal ve Fonte do Bastardo sídlící na Azorských ostrovech. Tam konečně dosáhl vysněných úspěchů, celkem devíti medailí ze Superpoháru, Portugalského poháru nebo ligy. Družstvo režírované novým kladenským nahrávačem vloni dosáhlo na senzační bronz v CEV Challenge cupu.

José Neves

Narozen: 1996

Výška: 187 cm