Zajíčka s Kyjanicou doplní na středu Graham

Beau Graham, Kladno volejbal cz

Blokařský trojlístek pro novou sezónu doplní zkušený australský reprezentant Beau Graham. Kladenské angažmá bude jeho jedenáctou evropskou zkušeností. Volejbalové veřejnosti může být jeho jméno povědomé, více než dvoumetrový blokař působil v roce 2018 ve středočeské Příbrami.

„ Beau přichází ve svých 29 letech podruhé do české ligy, má zkušenosti z ročníku 2018/2019, který odehrál za Příbram. Je to volejbalový světoběžník, zkušenosti má z mnoha soutěží po celé Evropě. Je to velmi kompletní hráč s dobrými fyzickými parametry. Oceňuji jeho efektivitu na bloku i v útoku, navíc disponuje velmi kvalitním skákaným podáním. S Adamem Zajíčkem by měli šéfovat naší obraně na síti,“ představil čerstvou posilu trenér Arnaud Josserand.

Graham se poprvé představil v sezóně 2014/15 v rumunské Știința Explorări Baia Mare, následně se přes Švédsko a Řecko dostal do francouzského druholigového Saint Quentin. Tento tým v minulosti vedl Martin Hroch, současný asistent ženské reprezentace, a v jeho dresu se objevili například Jaromír Koláčný, Jakub Vencovský nebo Jakub Čermák.

V Příbrami Grahama vedl Martin Kop, ovšem sezóna to nebyla pro Kocoury moc úspěšná a skončili ji až na 9. místě. Přišla tak další změna klubu a Australan Graham zamířil do estonské Saaremy, o dva roky později se tam vrátil, ovšem do týmu Tallinnu.

Mezitím vyzkoušel francouzskou PRO A, s tradičním klubem GFC Ajaccio Volley-Ball zaznamenal však sestup do druhé ligy. Chuť si spravil v Kataru, kde s klubem Al Wakrah bral bronz. Největší úspěch Beau Graham zaznamenal vloni, kdy v Polsku vyhrál druhou ligu a tým KS Norwid Częstochowa slavil skvělý postup do první PlusLigy.

V letošním roce bude sympatický Australan hájit barvy kladenských Orlů, měl by si vzhledem k enormní porci zápasů a velmi nabitému zápasovému kalendáři rozdělit čas strávený na hřišti s osvědčenými oporami Lukášem Kyjanicou a Adamem Zajíčkem.

Beau Graham

Narozen: 1994

Výška: 203

Dosah: 360 cm

Blokařský dosah: 333 cm