Orli obdarují děti dárky, obdarují i fanoušky domácí výhrou?

FOTO: Facebook Volejbal Brno

Dnes večer odehrají Orli v domácí hale veledůležité střetnutí. Po trošku smutné prohře s Jihostrojem přijede na Kladno Volejbal Brno a v zájmu domácích je zopakovat výhru z brněnské palubovky. Nebude to ale tak evidentní, jak by se mohlo zdát. Tým Ondřeje Marka letos ještě formu hledá, ale soupeřům nedá nic zadarmo, navíc se do hry postupně dostává po zranění Marek Zmrhal.

Dobrou zprávou je, že forma na podání kladenské hráče neopustila ani v Českých Budějovicích: „Podávali jsme tak, jak bylo potřeba. V koncovkách setů jsme špatně dohrávali bodové míče, to byl podle mě náš hlavní problém,“ hledal důvody selhání v koncovkách Milan Fortuník. Jeho tým v pátek plnohodnotně trénoval a absolvoval i videoporadu, zaměřenou nejen na dnešního soupeře, ale i na taktické řešení bodových situací. „Budu rád, když do dnešního zápasu vkročíme stejným stylem jako do čtvrtečního a budeme hrát agresivně, soustředěně a sebevědomě. Brněnský tým nejsou žádní vyplašení junioři, ale zkušení borci, kteří mají pár let vrcholového volejbalu za sebou a dokázali by našeho zaváhání využít. O tom se přesvědčil Zlín i Ostrava, kterým ani náskok 2:0 na sety nestačil k tomu, aby Brno porazili,“ dodal.

Brněnský tým měl ve čtvrtek volný los, a tak mohl celý týden, od výhry 3:2 proti Zlínu, zasvětit tréninkům. V sestavě od prvního zápasu s Kladnem nedošlo k velkým změnám, pomalu se vrací po dlouhodobém zranění zad ex-reprezentant Marek Zmrhal.

Jelikož se jedná o předposlední zápas před vánoční pauzou, proběhne v rámci zápasu charitativní sbírka vánočních dárků pro děti ze znevýhodněných rodin v rámci iniciativy Krabice od bot. „Všichni, kdo mají zájem pomoci, mají ještě čas dnes během dne krabici nachystat, i maličkosti se počítají. U vchodu do VIP jsme připravili prostor, kam můžou fanoušci dárky odnést. My se po víkendu postaráme o to, aby byly doručeny co nejrychleji Ježíškovi a ten je mohl rozdat,“ doplňuje informace Anna Earl, výkonná manažerka klubu. Partnerem utkání je kavárna Tady & Teď, která si pro diváky připravila soutěž o kávové ceny.

Vstupenky jsou ke koupi v oficiální síti Ticketportal. Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.

FOTO: Facebook Volejbal Brno