Současný Jihostroj není ten, na který jsme narazili v říjnu, varuje Samsely

Kladno volejbal cz proti Jihostroji České Budějovice

Po říjnové prohře na Kladně došlo v Českých Budějovicích k zemětřesení a management vyměnil trenéry Dvořáka s Machem. Od té chvíle Jihostroj začal vyhrávat na všech frontách. Samozřejmě znatelně pomohla vyprázdněná marodka a sestava dnešního soupeře Orlů se ustálila. Kladenský tým tak čeká favorit daleko připravenější, než tomu bylo v pátém kole, kdy jihočeský volejbalový kolos odjel s výpraskem 3:0.

„V sobotním zápase jsme se konečně začali trefovat do podání tak, jak nám to šlo zatím jen na tréninku. Doufám, že když jsme se odbrzdili, že budeme schopní zopakovat dneska to samé. Jihostroji se vrátil po zranění nahrávač, hraje rychle a přesně, naše podání v jejich hale může hrát opravdu velkou roli,“ řekl po videorozboru asistent trenéra Tomáš Samsely.

Kladno volejbal cz proti Jihostroji České Budějovice

Kladenští v sobotu měli více práce, než předpokládali s houževnatým Ústím. „Musíme být nohama na zemi a být vděční, že odjíždíme s dvoubodovou výhrou. Před zápasem jsme si řekli, že chceme tři a měli jsme pro to udělat víc. Soupeř hrál dobře, byla to přestřelka na servisech. Ústí ukázalo kvalitu, kterou má a my jsme rádi, že jsme to ustáli alespoň takhle a že jsme se dokázali zkoncentrovat na tiebreak,“ okomentoval šestou výhru v tajbrejku kapitán Jiří Kraffer.  

České Budějovice si ve čtyřech setech poradily s Ostravou. Podle postavení v tabulce by měl být zvláště v domácím prostředí favoritem Jihostroj, Kladno volejbal cz na druhou stranu obhajuje velmi důležité tříbodové vítězství, které by je v případě úspěchu i v odvetě dostalo do Top 4 UNIQA extraligy.

Kladno volejbal cz proti Jihostroji České Budějovice