Víkendový výsledkový servis 3.12. – 4.12.: Žáci si soupeře namazali na chleba

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Velký počin se povedl starším žákům na turnaji Českého poháru v Karlových Varech, když soupeřům nedarovali ani set a zajistili si bez ztráty kytičky účast v první osmičce celorepublikové skupiny. Apokalypsu si prožil Martin Čmeľ, jehož tým doslova zmasakrovala vlna zranění. I přesto se jeho svěřenci nakonec pochlapili a dokázali vybojovat postup do vyšší výkonnostní skupiny. Malou sportovní tragédii prožil trenér týmu U20 Petr Forejt, který z důvodu nedostatku hráček nemohl odcestovat k zápasům a tým tak prohrál kontumačně.

Chlapci U20

Eagles U20, Kladno volejbal cz

Juniorští Eagles o víkendu odehráli turnaj třetí skupiny extraligy kategorie U20. I když nakonec vyválčili postup do druhé skupiny ze druhého místa, trenér Martin Čmeľ nenastoupil ani do jednoho zápasu s totožnou sestavou a raduje se z dvouměsíční pauzy, kterou Eagles očividně potřebují.

Juniorům sobota výsledkově vyšla. Připsali si do tabulky šest bodů za dvě výhry proti Nymburku a Novému Jičínu. Ve druhém zápase ovšem přišli o Lukáše Lorence, který zaskakoval, a velmi úspěšně, na postu blokaře. Aby to nebylo moc jednoduché, podvrtnul si kotník Pavel Gottesman. Ten navíc v neděli trpěl nevolností, na bloku nastoupilo libero Filip Brůha, a tak tým podlehl Znojmu 0:3.

Vše vyvrcholilo v posledním zápase proti Příbrami. Za stavu 2:0 pro soupeře se zranil Martinu Čmeľovi nahrávač. „Zápas jsme nakonec otočili, když s podvrtnutým kotníkem musel nahrávat Pavel Gottesman, a vyhráli jsme v pěti setech 3:2. Vítězství nám zajistilo druhé místo na turnaji a postup do druhé skupiny. Čeká nás teď dlouhá, skoro dvou měsíční pauza, snad se brzo všichni zranění vrátí do tréninku, protože je na čem pracovat,“ popsal infarktový konec víkendu trenér.

Kladno – Nymburk 3:0

Kladno – Nový Jičín 3:1

Kladno – Znojmo 0:3

Kladno – Příbram 2:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Svěřenci Kateřiny Svobodové vytřeli v Karlových Varech všem soupeřům zrak. Ve třetím kole první skupiny – západ Českého poháru U16 neprohráli ani set. Jejich bezchybný výkon znamená jistotu postupu do první skupiny českého poháru po spojení skupin východ a západ, tedy do celorepublikové TOP 8.

„Na turnaji jsme byli nuceni ustoupit ze skákaného rotovaného podání, protože nebylo dost místa na rozběh a bylo tak velké riziko přešlapu. Dali jsme přednost skákanému plachtícímu podání a menší chybovostí a schopností cílit na slabiny soupeře jsme dokázali vytvořit servisem velký tlak a často jsme bodovali přímo z podání,“ vysvětlila zvolenou úspěšnou taktiku Kateřina Svobodová.

„Přesto se určitě chceme ke skákanému rotovanému podání vrátit, protože hlavní cíl je učit se volejbal. Dominovali jsme i v ostatních činnostech, hlavně na útoku. Nadále platí, že pracovat chceme hlavně na obraně,“ dodala po sérii sedmi výher v řadě.

Kladno – Jirkov 2:0

Kladno – Příbram 2:0

Kladno – Prosek 2:0

Kladno – Mnichovo Hradiště 2:0

Kladno – České Budějovice 2:0

Kladno – Havlíčkův Brod 2:0

Kladno – Ústí nad Labem 2:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Ženy

Kladenské ženy vyrazily v sobotu poměřit síly s druholigovým týmem Příbrami. První zápas probíhal podobně jako minulý víkend, kdy hráčky Kladna nebyly schopné skládat bodové míče a v útoku byly celkově nevýrazné. „Soupeř nevyprodukoval skoro žádné chyby. Ačkoli ani my jsme jich neudělaly moc, v důležitých momentech z naší strany přišly a nedokázaly jsme se prosadit,“ zhodnotila prohru hrající trenérka Leona Neumannová.

Do druhého zápasu nastoupily Cats s čistou hlavou. „Nevím, co hrálo roli v tom, že holky nastoupily daleko více koncentrované a s úžasným nasazením než v prvním zápase, a za to je moc chválím. Kromě prvního setu jsme soupeře jednoznačně přehrály,“ popsala odvetu trenérka.

Cats nadále okupují pátou příčku a před Vánoci je čekají ještě dva velmi důležité dvojzápasy.

Kladno – Příbram 1:3

Kladno – Příbram 3:1

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U22, U20

Oba týmy, za které nastupují víceméně totožné hráčky, požádaly své soupeře o přeložení zápasů z důvodu nebývale plné marodky. Trenér Petr Forejt postrádal celkem 9 hráček, ale ani to nebyl pro soupeře argument pro to, aby byli shovívaví a změnili termíny zápasů.

Cats U22 tak vyjeli do Plzně bojovat o body v první lize v šesti lidech. Kromě dvou setů, které byly jednoznačné, děvčata nezklamala a byla domácím rovnocenným soupeřem. „Kdybychom byli v plné sestavě, jsem si jistý, že z Plzně přivezeme body,“ okomentoval možný důvod neochoty domácích změnit datum utkání trenér Petr Forejt.

Všechny výsledky naleznete ZDE.

V neděli došlo na nejhorší možný scénář, ke kterému ve sportovním životě může dojít, a to, když trenér nemohl s týmem U20 odcestovat k zápasům z důvodu nedostatku hráček a prohrál dvakrát kontumačně. „Pět hráček ze sobotní sestavy měly doplnit další dvě z týmu U18. Jejich rodiče mě bohužel v sobotu kontaktovali s tím, že hráčky z časových důvodů nakonec s týmem neodcestují. Kontumační prohry jsou špatná vizitka pro hráčky, ale i pro klub,“ vysvětlil zklamaný Petr Forejt. „Situace je momentálně taková, že se musí některá děvčata opravdu pořádně doléčit, abychom byli bojeschopní příští víkend,“ dodal.

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U18

Cats U18, Kladno volejbal cz

V sobotu odehrály kadetky dvojzápasy s Karlovými Vary. Dvojzápas jim nevyšel podle představ a do tabulky první ligy kadetek nepřidaly ani bod. „V prvním zapase se nám nedařilo na přijmu a od toho se odvíjela cela hra. Byly jsme pozdě u nahrávky a musely jsme hrát jednoduchou hru, čitelnou pro soupeřky,“ shrnula průběh prvního zápasu trenérka Irena Pokorná.  

Odveta byla z pohledu Cats daleko lepší, na zvrat to bohužel nestačilo. „Dokázaly jsme se dostat více do hry, lépe jsme polařily, chvílemi jsme i takticky dokázaly podávat. Na jednoznačně lepší soupeřky to bohužel nestačilo,“ ocenila kvalitu hostů.

Kladno – Karlovy Vary 0:3

Kladno Karlovy Vary 0:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U14

Cats U14 A, Kladno volejbal cz

A i B tým mladších žákyň odehrál zápasy Krajského přeboru U14, které hostila Mladá Boleslav.  

A tým ve dvou zápasech jednoznačně zvítězil, když porazil Benátky nad Jizerou a Mladou Boleslav shodně 2:0. Ve třetím utkání podlehla děvčata 1:2 Kralupům, ale i přesto jsou vedoucím týmem průběžné tabulky Krajského přeboru.

Cats U14 B, Kladno volejbal cz

Družstvo B odehrálo pouze dva zápasy, ale s Benátkami ani Boleslaví nevybojovalo svou první letošní výhru. „Neustále pracujeme na přebíhaní, které nám braní se lépe koncentrovat na hru. I tak se nám občas podařilo zahrát pěknou volejbalovou výměnu, získat cenný bod a s velkou radostí ho oslavit,“ potěšilo trenérku Irenu Pokornou.

Všechny výsledky naleznete ZDE.