Šestý tiebreak přinesl Orlům výhru

Kladno volejbal cz proti SKV Ústí nad Labem

Druhý zápas mají v tomto týdnu v nohách kladenští Orli. Po výhře v osmifinálovém zápasu CHANCE Českého poháru je čekal výjezd do Ústí nad Labem. I když Milan Fortuník varoval před progresem mladého ústeckého týmu, dokázali domácí jeho hráče ve dvou setech přehrát a dotlačili Orly až do rozhodující páté sady. Oproti plánům Kladno ztratilo důležitý bod, ale výhra je po průběhu zápasu velmi cenná.

Kladno se rychle dostalo do vedení 7:4, díky útokům univerzála Platačse a Seppӓnena hrajícího na smeči. Za stavu 13:9 si musel vzít trenér Ústí time-out, aby své svěřence probral, což se mu povedlo. Sérií šesti bodů, z toho dvěma bloky Jiřího Srba, domácí tým vyrovnal na 17:17 a v koncovce třemi útoky Radka Sudy dostal do vedení 1:0.

Do druhého setu vstoupili Orli rázněji, a hlavně díky trojici van Solkema, Grozer a Kyjanica vedli ve střední části setu o 4 body 10:14. Toto vedení jim zajistilo pohodlný vstup do koncovky, kterou Špulák s Grozerem dohráli.

Třetí sadu začali lépe svěřenci Lubomíra Vašiny, když šli do vedení 4:1, zejména díky třem chybám Kladna. Orli se naštěstí stihli včas probrat a tři esa Grozera a útok Kyjanici pomohly stav obrátit a přinesly vedení 14:19. Do konce seti je Ústí již nedokázalo ohrozit a Kladno tak šlo do vedení 2:1 na sety.

Zejména Radek Suda rozhodně nesouhlasil s tím, že by jeho tým vyšel z duelu naprázdno a pěti jeho útoky získalo Ústí vedeni 9:5. Milan Fortuník na velký bodový rozdíl reagoval dvojstřídáním, ale Orli se soupeři nedokázali přiblížit na víc, než tři body. Výhra 25:19 tak pro Kladno znamenala letošní šestý tiebreak. Ten už Orli nepodcenili, a i díky velkému nasazení vybojovali dva body za výhru 15:9.

Nejvíce bodujícím hráčem zápasu se stal smečař Tim Grozer s 20 body, následovali Niklas Seppänen a Kristaps Platačs s 16 body, všichni tři s 52% úspěšností na útoku.

Ostatní výsledky UNIQA extraligy a tabulku najdete ZDE.

Kladno volejbal cz proti SKV Ústí nad Labem