Omlazenou Ostravu Orli nepodcení

Kladno volejbal cz – VK Ostrava

Volejbalový klub Ostrava, sobotní soupeř kladenských Orlů, dokázal v extralize vyhrát teprve v osmém kole. Svěřenci kouče Vlkolínského budou chtít na vydřený tajbrejk zajisté navázat a domácí se budou muset mít na pozoru před ostravskou mladickou drzostí a bojovností. Poprvé bude po zápase předána cena pro nejužitečnějšího hráče zápasu. MVP tohoto duelu bude honorovat obchodní a marketingový manažer partnera Kladno volejbal cz, firmy Gebrüder Weiss, Jan Kodada.

„Nás v sobotu čeká další tým, proti kterému bychom měli potvrdit naši stávající pozici. Nemyslím si, že by postavení Ostravy v tabulce odpovídalo jejím kvalitám. V posledním utkání ve Zlíně jsme protočili sestavu a musím hráče, kteří nastoupili, pochválit za jejich přístup. Od kluků opět očekávám stoprocentní nasazení a koncentraci,“ prohlásil Milan Fortuník, hlavní trenér kladenských Orlů.

Kladno se momentálně nachází na třetí příčce neúplné UNIQA extraligy. Se 16 body ztrácí pět na první Duklu Liberec, ta má odehrán o zápas více. Druhý je obhájce titulu ČEZ Karlovarsko.

Ostrava vybojovala v minulém kole cenné vítězství. Nejenže získala s Volejbalem Brno dva veledůležité body do tabulky, ale pro sebevědomí hráčů bylo zlomit stav 0:2 a zápas vyhrát v pátém setu o pouhé dva body určitě velkým povzbuzením do dalších klání a tréninků. Třetí extraligový bod si spoluhráči univerzála Dvořáka přivezli z Ústí nad Labem, kde výhru v pátém setu ztratili. Tým byl před sezónou oproti loňské ještě více omlazen a nejzkušenějším, respektive nejstarším, hráčem je kapitán Dominik Fořt.

Změny v týmu VK Ostrava:

Odešli: Sobzcak, Jambor, Kotas, Závodský

Přišli: Błażej (STS Olimpia Sulęsin), Muroň, Tříska

Vedení kladenského klubu se rozhodlo, po vzoru jiných extraligových celků, ocenit po každém zápase nejužitečnějšího hráče zápasu. Tuto cenu budou každý zápas předávat zástupci oficiálních partnerů. „Chceme našim fanouškům postupně představit naše partnery a firmy, které nás v sezóně finančně i jinak, podporují. Zaprvé, myslíme si, že bude zajímavé k názvu společnosti přiřadit i jméno a obličej, zadruhé chceme o našich partnerech informovat, vysvětlit, čím se zabývají. Zaslouží si být víc, než jen nápisem na bannerech či dresu,“ vysvětluje rozhodnutí Anna Earl, výkonná manažerka Kladno volejbal cz.

Gebrüder Weiss je nejstarší logistickou společnosti světa. V České republice působí od roku 1992, kde zaměstnává téměř 400 zaměstnanců v 10 pobočkách. Poskytuje tuzemské a mezinárodní pozemní přepravy, leteckou a námořní přepravu, skladovou logistiku a komplexní logistická řešení šitá na míru. Se širokým spektrem ekologických, ekonomických a sociálních opatření je dnes rodinná společnost, jejíž historie v oboru dopravy sahá více než 500 let do minulosti, i čelním představitelem trvale udržitelného rozvoje. Za zmínku stojí nákladní vůz na zelený vodík, který společnost využívá pro distribuci zásilek ve Švýcarsku, byl představen a otestován v září 2022 i v ČR. ¹

Zápas Kladno volejbal cz – VK Ostrava začíná v 18 hodin. Vstupenky jsou ke koupi v oficiální síti Ticketportal.

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.

Zdroje:

¹ https://cs.wikipedia.org/wiki/Gebr%C3%BCder_Weiss

¹ https://www.gw-world.com/cz/