Extraligový tým Kladna povede Tomáš Samsely

Tomáš Samsely, Kladno volejbal cz, ČEZ Extraliga muži 2023-2024

Kladenské Orly od příští sezóny povede na pozici hlavního trenéra Tomáš Samsely. Dosavadní asistent se zkušenostmi z prestižních zahraničních volejbalových soutěží a mužských i ženských seniorských reprezentací působí v klubu od roku 2020. Jeho úkolem bude zejména stabilizovat výkonnost týmu a udržet ho mezi nejlepší čtveřicí ČEZ extraligy, kam se Kladno po pětileté odmlce probojovalo. 

„V okamžiku, kdy bylo jasné, že Arnaud Josserand nebude pokračovat, byl pro mě Tomáš jasná volba. V klubu působí již několik let, měl jsem ho jako asistenta. Role, kterou měl v realizačním týmu Arnauda, se zhostil výborně. Je to velký odborník, který má spoustu zkušeností z velmi dobrých klubů ale i ze slovenské reprezentace. Doufám, že mu budeme schopni vytvořit podmínky a zázemí, aby odvedl co nejlepší výkon a udržel náš tým na těch nejvyšších příčkách. Mám k němu důvěru a myslím si, že to je dobrá volba a že může navázat na práci z letošní sezóny,“ okomentoval výběr nového head coache prezident kladenského volejbalu Milan Fortuník.  S tím souvisí i fakt, že kladenský A tým teď musí doplnit realizační tým, když hledá nového asistenta a statistika. Obě role doteď v A týmu plnil právě Samsely. 

Mladý trenér se zařadí po bok renomovaných slovenských kolegů jako jsou Chrtianský, Masný nebo Mašek, kteří v roli hlavních trenérů vedou zahraniční kluby. V českých nejvyšších soutěžích v poslední době působili například Richard Vlkolínksý, Michal Matušov, Jaroslav Vlk, Marek Rojko či Matúš Kalný. 

Tomáš Samsely, Kladno volejbal cz, ČEZ Extraliga muži 2023-2024

Bývalý volejbalista, který prošel Humenným nebo Nitrou, přijal v průběhu studia v Bratislavě nabídku současného prezidenta Slovenské volejbalové federace Marka Rojka, aby mu dělal asistenta v týmu mistrovského Doprastavu. Během angažmá v Baku a Le Cannet pod vedením Carla Parisiho se stal i součástí realizačního týmu seniorské reprezentace žen. Po dvouletém angažmá v KP Brno Samsely i díky Štefanu Chrtianskému v Innsbrucku vkročil do mužského volejbalu. Do ČEZ extraligy se vrátil jako asistent Milana Fortuníka a vloni začal působit i jako asistent trenéra Stevena Vanmedegaela v slovenské mužské reprezentaci. 

Tomáš Samsely ( 2.1.1990, Vranov nad Topľou )

absolvent FTVŠ, UK Bratislava

Kariéra:

2012 – 2015 VK Doprastav Bratislava (SVK) 

▪ 1.místo Extraliga 

▪ 1.místo Slovenský pohár 

2015 – 2016 VC Lokomotiv Baku (AZE) 

▪ 3.místo Azerbaijan Superleague 

▪ čtvrtfinále Ligy Mistrů 

2016 – 2017 ESCR Le Cannet Volleyball (FRA) 

▪ 2.místo PRO A 

2017 – 2019 VK KP Brno (CZE) 

▪ 4.místo Extraliga 

▪ semifinále Český pohár 

2019 – 2020 HypoTirol Innsbruck (AUT) 

▪ 3.místo Bundesliga 

2020 – současnost Kladno volejbal.cz (CZE) 

▪ asistent trenéra A družstva 

2016 – 2019 Reprezentace Slovenské republiky ženy

▪ 8.místo mistrovství Evropy

  • 2023 – 2024 Reprezentace Slovenské republiky muži