Kladno od úterý hostí MČR kadetů: „ Na hřišti necháme vše, co v nás je,“ burcuje Donát

Eagles U18, Kladno volejbal cz

Kladenské volejbalové publikum má díky excelentním výsledkům chlapecké složky i v květnu o porci napínavých zápasů postaráno. Od úterý do pátku se v Kladně koná mistrovství České republiky kategorie U18 a domácí tým, koučovaný Martinem Čmeľem, je velkým medailovým favoritem. Šéftrenér chlapecké složky se spoléhá nejen na týmový výkon, ale i své opory Procházku, Daníčka nebo Donáta. 

„Jsem rád že se nám s kluky podařilo splnit to, co jsme měli za cíl od začátku sezóny, ale zároveň teď nesmíme usnout na vavřínech a musíme ve finálových zápasech nechat vše, co v nás je. Naše ambice jsou „zlaté“ , navíc hrajeme doma, takže doufám, že nám domácí prostředí prospěje. Proto bych chtěl pozvat všechny kladenské fanoušky na naše zápasy,“ těší se na domácí turnaj tahoun Jiří Donát. 

V průběhu sezóny prokazovali svěřenci Martina Čmeľa až na jeden nepovedený turnaj konzistentní výkonnost. Se svými turnajovými soupeři Prahou, Kojetínem, Českými Budějovicemi nebo Prosekem se z toho důvodu nemají čím překvapit. „Po celém roce ostatní týmy nakoukané mám. Prosek v průběhu sezóny oslabil, Brno má jednoho ústředního hráče, takže to jsou družstva, se kterými chceme určitě vyhrát. O prvenství ve skupině bychom se měli utkat s Prahou, která má v základu čtyři reprezentanty,“ nastínil ambice slovenský trenér. Jednoznačným cílem je pro Kladno skončit na prvních dvou příčkách, které zajišťují postup do semifinále. 

Osm nejlepších týmů po dlouhodobé části soutěže si vydobylo místo ve finále na celkem šesti turnajích. Během čtyřech dnů je čekají souboje ve dvou základních skupinách, následné play-off a zápasy o umístění. Ty už budou odehrány v kladenské sportovní hale Na Sletišti, ve které je ode dneška natažen i taraflex, aby měly volejbalové naděje pro vyvrcholení sezóny ty nejlepší podmínky.

Na finále extraligy se čekalo až do půlky května z důvodu dvou kvalifikačních turnajů národního týmu na mistrovství Evropy. Lednová MEVZA skončila zklamáním, dubnová dodatečná kvalifikace byla však pro české mladíky nadmíru úspěšná. Ve třech zápasech neztratili ani set, zajistili si účast na vrcholném mezinárodním turnaji a mohou se momentálně stoprocentně soustředit na klubové povinnosti. 

 „Pro klub je mistrovský turnaj prestižní záležitost, a proto zvu všechny, aby přišli našim nadějím fandit. Čeká je náročný čtyřdenní turnaj, ve kterém máme naději na medaili a věřím, že se to klukům a trenérovi Martinovi Čmeľovi povede,“ doufá prezident klubu Milan Fortuník. Další želízko v ohni má Kladno volejbal cz v kategorii U22, kterou čekají finálové zápasy v příštím týdnu v Karlových Varech. 

Čtvrteční a páteční zápasy budou vysílány na VOLEJ TV. Všechny výsledky, program a případné změny budou komunikovány na webu a sociálních sítích klubu. 

Finálový turnaj extraligy U18 

Účastníci – skupina F1

SKV Ústí nad Labem

Green Volley Frýdek-Místek

VK České Budějovice

SK Kojetín 2016

Účastníci – skupina F2

SK Prosek

Lvi Praha

SGLD Brno

Kladno volejbal cz

Program utkání:

skupina F1 – sportovní hala Bios 

7. 5. 2024 úterý

15:00 Ústí n. L. – Green Volley F-M

17:00 České Budějovice – Kojetín

8. 5. 2024 středa

10:00 České Budějovice – Ústí n. L.

12:00 Kojetín – Green Volley F-M

15:00 Kojetín – Ústí n. L.

17:00 Green Volley F-M – České Budějovice

Skupina F2 – Kladenská sportovní hala 

7. 5. 2024 úterý

15:00 Prosek – Kladno volejbal cz

17:00 Lvi Praha – Brno

8. 5. 2024 středa

10:00 Lvi Praha – Prosek

12:00 Brno – Kladno volejbal cz

15:00 Brno – Prosek

17:00 Kladno volejbal cz – Lvi Praha .

Semifinále – Kladenská sportovní hala 

9. 5. 2024 čtvrtek

10:00 3F1-4F2

12:00 3F2-4F1

14:00 1F1-2F2

16:00 1F2-2F1

Finále – Kladenská sportovní hala 

10. 5. 2024 pátek

09:00 o 7.-8. místo

11:00 o 5.-6. místo

13:00 o 3.-4. místo

15:00 finále