Hra o trůny začíná. Kladenskému týmu stojí v cestě za finálovým snem jihočeský gigant

Kladno volejbal cz, Semifinále play-off 2023-24

Po úspěšné základní části Josserandův tým zvládl i druhý krok, kterým bylo nenechat se nachytat slabším soupeřem ve čtvrtfinále. Ten třetí bude pro Orly největší challenge. Budějovický Jihostroj, jeden z aspirantů na titul, se po rozpačitém začátku sezóny probral paradoxně i díky účasti v Lize mistrů a dokázal se otřepat i z vážného zranění klíčového blokaře Taylora- Parkse. Nyní českobudějovická mašina, velký favorit na jednu z medailí, míří do Kladna

Favorité v letošním ročníku ČEZ extraligy padají jako mouchy, a tak v semifinálových bitvách už fanoušek neuvidí tradiční medailisty jako jsou ČEZ Karlovarsko nebo Dukla Liberec. I když oba aktéři druhého semifinále prošli čtvrtfinálovým kolem bez ztráty zápasu, nedostali od soupeřů nic zadarmo a zejména družstvo Andrzeje Kowala muselo předvést své maximum, aby přetlačilo držitele bronzu z loňského roku Karlovy Vary. 

V sérii byli rozhodujícími hráči útočníci Gonzales s Luengasem, ale skvěle se předvedl i střídající univerzál van Schie. Až na výpadky způsobené zraněním hru diriguje brazilský nahrávač Eduardo Carísio. Ten je zároveň i kapitánem velmi pestrého výběru, ve kterém se vedle výše zmíněných Jihoameričanů prosazují zejména blokaři Sedláček s Okoličem. Na liberu po odchodu dlouholeté opory Martina Kryštofa definitivně převzal žezlo Michael Kovařík. Ten je lídrem statistických tabulek v úspěšnosti příjmu. Druhým mužem, který ve statistikách vyčnívá, je argentinský smečař Ignacio Luengas, který je takovým jihočeským Platačsem. 

Letošní bilance Kladna s Jihostrojem je vyrovnaná a obě družstva si uhájila domácí prostředí. A ta nemohou být rozdílnější. Útulný sportovní komplex Na Sletišti nemá nic do činění s budějovickou volejbalovou arénou, která pojme podle oficiálních zdrojů 2500 sedících diváků. Možná i to může být jedním z velmi důležitých faktorů, který by hrál ve prospěch Orlů, kteří coby druhý tým ČEZ extraligy semifinálovou sérii zahájí v Kladenské sportovní hale a popřípadě by v ní odehráli i rozhodující pátý zápas. 

Partnerem prvního semifinálového duelu se stala společnost MERCH53. Jeden z nejvěrnějších podporovatelů kladenského vrcholového volejbalu se soustředí na zakázkovou výrobu veškerého sportovního oblečení a doplňků s důrazem na funkčnost a kvalitu zpracování. 

Utkání poběží v přímém přenosu od 19 hodin na nové sportovní televizi SPORTY TV a zároveň klasicky na webu VOLEJ TV

Kladno volejbal cz, Semifinále play-off 2023-24

Výjezd na 2. semifinále do Českých Budějovic

Pojeďte fandit do Českých Budějovic 🚐 ! Během 2.semifinále, které se hraje už v úterý, vás budeme potřebovat!

➡️Odjezd na zápas: úterý 2.4., 14:00, malé parkoviště u Kladenské sportovní haly

➡️Cena: 490 Kč (cesta a vstupenka)

➡️Přihlášky a další informace: Anna Earl, +420 604 123 056, earl.a@kladno.volejbal.cz

❗️Autobus vypravíme při naplnění kapacity! 

PROGRAM SEMIFINÁLE PLAY-OFF: 

30.3. Kladno, Kladenská sportovní hala, 19 hodin ( sobota, SPORTY TV )

2.4. České Budějovice, 18 hodin ( úterý, SPORTY TV ) 

6.4. Kladno, Kladenská sportovní hala, 16:30 hodin ( sobota, ČT 4 SPORT )

10.4. České Budějovice, 17 hodin ( středa, ČT 4 SPORT )

13.4. . Kladno, Kladenská sportovní hala, 18 hodin ( sobota, SPORTY TV )

Program celého play-off a výsledky najdete ZDE.

V návaznosti na play-off se mění cena i distribuce vstupenek:

1) vstup play-off: 200,- Kč

2) zlevněný vstup play-off: 100,- Kč

3) vstupenka v hale před utkáním ( divák oblečený v kladenském dresu ) – 50% sleva

VSTUPENKY jsou dostupné na Ticketportal ZDE.

Kladno volejbal cz, Semifinále play-off 2023-24