V semifinále nás čeká těžký soupeř, který umí takové zápasy hrát, říká kladenská ikona Zajíček

Adam Zajíček, Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024, čtvrtfinále

Semifinále klepe na dveře. Již za dva dny vstoupí na palubovky nejúspěšnější čtveřice letošní ČEZ extraligy. Její složení je jasné – obhájce titulu, historicky nejúspěšnější volejbalový klub České republiky, senzace z Příbrami a kladenští Orli, které po pěti letech vede za úspěchem navrátilec Adam Zajíček. „ V nadcházejících týdnech Vás budeme potřebovat víc než kdy jindy. Naše výsledky jsou i vaší zásluhou, mějte s námi ještě trpělivost a vydržte nás podporovat. Děláme to nejen pro úspěchy, medaile, ale hlavně pro vás,“ vzkazuje všem fanouškům kladenský kapitán. 

Kladno od sezóny 2018/2019 nehrálo o medaile. Je v klubu cítit radost z návratu mezi elitu?

Myslím si, že každý z nás má radost, že se bude hrát o medaile, ale určitě se mezi námi najde pár lidí, kteří tu radost mají určitě větší a mezi ně patřím i já. 

Tým se v minulých letech etabloval v nejlepší pětce, ale pořád mu chybělo to malé něco, co dělá rozdíl a pomůže mu prolomit zakleté semifinále. Jsi to Ty? 

Je dobře, že se Kladno zařadilo mezi těch šest nejlepších týmů po základní časti, ale mým přáním je, aby se usadilo v horní čtyřce. Já se jako rozdílový článek skládanky rozhodně neshledávám. Rozhodně nám pomohl skvělý vstup do sezóny a udržení si jistého standartu, který nesl své ovoce. Ještě je brzy říct, jestli se probijeme přes semifinále, čeká nás velmi těžký soupeř, který umí takové zápasy hrát.

Během dvou let v „exilu“ v Karlových Varech jsi hrál o nejvyšší příčky a vyhrával jsi tituly. Čerpáš z těchto zkušeností v letošním play-off nebo už Tě jen tak něco nerozhodí? 

Pokaždé jsem nervózní, ať už je to základní část anebo play-off, vždy mi záleží na úspěchu daného týmu, ve kterém působím. Jisté zkušenosti asi mám, které se snažím “prodat”, zásadní ve finále ale je celek a jak bude bojovat!

Adam Zajíček, Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024, čtvrtfinále

Velké překvapení ČEZ extraligy zamíchalo kartami a postavilo Vám do cesty jihočeský gigant Jihostroj. Letos jste s nimi hráli na zápasy 1:1. Už jste rozklíčovali, čím je můžete zatlačit ke zdi? 

Budějovice přestály krušný začátek sezóny, kvalitně doplnily tým a jak jsem zmínil, v play-off umí a jen tak je něco nerozhodí. Zatím jsme nic nerozklíčovali, zatím teprve jejich “enigmu” budeme luštit.

Jak se Ty osobně cítíš po návratu „ domů“ ? Protože výsledkově by to mohlo být lepší už jen velmi těžko. 

Cítím se skvěle a jak sama píšeš, doma je doma. Výsledkově je to zatím velmi povedené, ale zajíci se počítají po honu, tak snad bude co počítat.

Může se třicetiletý reprezentační kapitán ještě něčemu naučit nebo ho dokáže ještě ve světě volejbalu něco vůbec překvapit? 

Každým dnem je se co učit, snažím se to od spoluhráčů, trenérů anebo i ostatních týmů a jejich svěřenců, jsou to ale spíš drobnosti než nějaké zásadní věci. Hlavní je, aby mě to jako třicetiletého stále bavilo a měl jsem motivaci.

Je něco, co bys rád před semifinále vzkázal spoluhráčům, rodině a kamarádům, fanouškům, všem členům klubu Kladno volejbal cz a všem ostatním, kteří s Vámi kráčí a podporují Vás celý rok na cestě za vytouženými medailemi?

V nadcházejících týdnech Vás budeme potřebovat víc než kdy jindy. Naše práce a výsledky jsou i vaší zásluhou, a tudíž Vás všechny prosím, mějte s námi ještě trpělivost, vydržte nás podporovat i když to nebude hezké ke koukání, i když se nebude dařit, jsme jen lidé a děláme to nejen pro úspěchy, medaile, ale hlavně pro vás.

Adam Zajíček, Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024, čtvrtfinále