Kladno dostalo lekci, po jedné prohře ale hlavu nevěší

Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024, 1.semifinále

Místo předpokládaného boje o první výhru v semifinálové sérii čekala kladenské Orly pořádně studená sprcha. První domácí prohra bez zisku alespoň jednoho setu je bohužel potkala zrovna v nejméně vhodnou dobu a Josserandův tým navíc promarnil výhodu domácího prostředí. Zjevná nepohoda družstvo opustila až v posledním setu, který ale i tak ztratil v závěru svou nedůsledností. 

„Budějovice předvedly konstantní výkon a hrály to, co umí nejlíp. Takže my musíme především zvednout naši úroveň a myslím, že pak bychom mohli uhrát něco u nich. Ale s tím, co jsme předvedli dnes, Jihostroji nemůžeme konkurovat. V úterý jim máme co oplácet, jsme připraveni bojovat klidně v pěti zápasech,“ přemítal po kruté prohře trenér Arnaud Josserand. 

Kladnu úvod zápasu vůbec nevyšel a rychle prohrávalo 4:1. Arnaud Josserand chtěl zabránit dalšímu tlaku Jihostroje a raději přerušil zápas time-outem. Orly decimoval zejména kubánský univerzál Rodriguez, bohužel obvyklou oporu Platačse Budějovice kompletně vymazaly. Kladno dokázalo i přesto soupeře dotáhnout na 12:14. V tu chvíli byla hra kvůli spornému challengi Kladna na dlouho přerušena, což domácím uškodilo, navíc o míč nakonec přišli a náskok Budějovic dále rostl. I když stav v koncovce ještě družstvo kapitána Zajíčka korigovalo, hosty již neznejistělo.

Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024, 1.semifinále

Druhá sada byla přeci jen vyrovnanější. Ale Luengas s Rodriguezem byly pořád více rozdílovými hráči než jejich kladenští kolegové na stejný pozicích. Kladno v domácím prostředí paradoxně bojovalo se servisem, což byl hlavní důsledek budějovické ofenzivní smršti. Kladenská lavička za stavu 16:20 pro soupeře ještě oddechovým časem zkoušela zpomalit, ale i přes srdnatý výkon Orli nenašli činnost, která by rozjeté Budějovice a jejich tah na branku zastavila. 

Do třetí sady vkročilo Kladno s nahrávačem Villarealem v základní sestavě, ale i šesti inkasovanými body v řadě a situace nemohla být po bloku Luengase vážnější. Až útok Imamury Orly vysvobodil. Úspěšné útoky Grahama a Imamury ukázaly cestu, bohužel nadále neúčinný servis nedovolil domácím volejbalistům bodový rozdíl stahovat. Až Villareal dvěma esy přivedl svůj tým na dostřel 9:10 a blok Zajíčka a další eso chillského reprezentanta dostaly poprvé v zápase Kladno do vedení 11:10. Jihostroj také poprvé pocítil vzdor a začala opravdová semifinálová bitva. Polský trenér Kowal poslal do hry osvědčené dvojstřídáni Emmer-van Schie, Orli si však pořád dokázali držet dvojbodový náskok 18:16. Při podání Seppanena se na bloku blýskli Zajíček a Imamura a náskok narostl na 21:18. Budějovice se ale nevzdaly a série tří bodů hostů znamenala nejdříve vyrovnání skóre a následně zisk matchballu.  Ten České Budějovice proměnily bez boje vinou červené karty, kterou byla potrestána kladenská lavička.

Hráčem utkání byl vyhlášen nejnovější přírůstek českobudějovického týmu Aleksandr Okolič. 

Kladno volejbal cz – VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (20:25, 21:25, 23:25) 

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Seppänen, Zajíček, Platačs, Imamura, Graham, Neves, libero Fernández Střídali: Villareal, Čeketa

Hosté: Luengas, Okolič, Gonzalez, Balabanov, Sedláček, Carísio, libero Kovařík Střídali: Emmer, van Schie, Leština

Statistika zápasu ZDE

Výjezd na 2. semifinále do Českých Budějovic

Pojeďte fandit do Českých Budějovic 🚐 ! Během 2.semifinále, které se hraje už v úterý, vás budeme potřebovat!

➡️ Odjezd na zápas: úterý 2.4., 14:00, malé parkoviště u Kladenské sportovní haly

➡️ Cena: 490 Kč (cesta a vstupenka)

➡️ Přihlášky a další informace: Anna Earl, +420 604 123 056, earl.a@kladno.volejbal.cz

Autobus vypravíme při naplnění kapacity! 

PROGRAM SEMIFINÁLE PLAY-OFF: 

2.4. České Budějovice, 18 hodin ( úterý, SPORTY TV ) 

6.4. Kladno, Kladenská sportovní hala, 16:30 hodin ( sobota, ČT 4 SPORT )

10.4. České Budějovice, 17 hodin ( středa, ČT 4 SPORT )

13.4. . Kladno, Kladenská sportovní hala, 18 hodin ( sobota, SPORTY TV )

Program celého play-off a výsledky najdete ZDE.

Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024, 1.semifinále