MČR U22: Orlům sobotní zápas nevyšel, v neděli si však spravili chuť

Martin Čmeľ, Kladno volejbal cz, Extraliga U22 muži 2023-2024

Sobota ráno nenašla týmu Kladna v nejlepším rozpoložení a zápas o možnost bojovat o páté místo byl kromě prvního setu jasnou záležitostí pro Kolín. Eagles ovšem nic nevzdali a proti Příbrami vyválčili historicky nejlepší umístění své kategorie v celorepublikovém pořadí. „ Těší mě, že se s turnajem loučíme vítězstvím,“ radoval se šéftrenér chlapecké složky Martin Čmeľ. 

„ Zápas s Kolínem se nám nepovedl, jen v prvním setu jsme předvedli obrat, když jsme prohrávali o šest bodů a vyhráli jsme. Ve druhé a třetí sadě jsme předvedli brutální zkraty a nefungovala nám vůbec komunikace. Ve čtvrtém setu jsem protočil nahrávače a hra se zklidnila, pár chyb v obraně nás stálo konečné vítězství,“ okomentoval play-offový zápas trenér Martin Čmeľ. 

O sedmou příčku nastoupilo Kladno v neděli v devět hodin ráno proti Příbrami a na hřišti se zbytečně nezdrželo. „ Předvedli jsme nejpovedenější výkon. Kluci hráli uvolněně, dařilo se nám na servise i v obraně. Určitě nejhezčí volejbal z naší strany za celou sezónu,“ těšila výhra Čmeľa. 

S celkovým umístěním byl spokojený, jelikož bylo velkým úspěchem pro Kladno z poslední skupiny vybojovat kvalifikaci na závěrečný turnaj. „ Sedmé místo je zasloužené a mladá sestava, se kterou jsme hráli, má ještě to nejlepší před sebou. Počítám s tím, že pro příští rok budeme mít vyšší ambice,“ shrnul kladenský lodivod letošní působení družstva v extralize U22. 

„ Na turnaj jsme nejeli s velkým cílem. Přesto jsem trochu doufal, že třeba zvládneme potrápit a překvapit některého z favoritů a dostat se do nejlepší čtveřice týmů. Bohužel se nám to nepovedlo. Myslím si, že jsme se moc neukázali, poslední turnaje základní části jsme zvládali hrát pěkný volejbal, ovšem ve Varech jsme na to nedokázali navázat. Až moc věcí nám nesedlo a na hřišti jsme se trochu hledali. I přesto bych ale hodnotil letošní výsledek jako úspěch. V extralize U22 jsme prvním rokem a po nepovedeném začátku sezóny se nám mohlo o finálovém turnaji jen zdát,“ potěšila sezóna i přes některá zaváhání kapitána Pavla Gottesmana.

Všechny výsledky naleznete ZDE. Všechny zápasy vysílala VOLEJ TV a zápasy jsou ke shlédnutí i ze záznamu.

Play- off:    

Kladno – Kolín 1:3 (21, -21, -15, -20)

Příbram – České Budějovice 0:3

Ostrava – Kojetín 3:2

Brno – Karlovarsko 1:3 

O umístění: 

Kladno – Příbram 3:0

Kolín – České Budějovice 0:3 

Kojetín – Brno 1:3

Ostrava – Karlovarsko 3:0

Konečné umístění: 

1. Ostrava

2. Karlovarsko

3. Brno

4. Kojetín

5. České Budějovice 

6. Kolín

7. Kladno volejbal cz

8. Příbram