Finálový sprint vyřeší řadu neznámých

Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024

V televizním zápase 23. kola s Ústím spoluhráči kapitána Adam Zajíčka promarnili šanci mít alespoň do play-off klidné spaní a ztráta jednoho bodu pro ně znamená, že musí v závěrečných zápasech ČEZ extraligy nadále hájit své konečné umístění. Před tabulkovým sousedem z Liberce mají ale přeci jen výhodu jedné výhry navíc a jakýkoli bodový zisk ze čtvrteční konfrontace tak bude znamenat stoprocentní jistotu fantastického druhého místa. 

„ Zítra nás čeká velmi důležitý zápas, který by mohl rozhodnout o tom, které z družstev bude po základní části na druhém místě. Dukla je velmi ofenzivně laděný tým, stejně jako my. Bude to podle mě pro diváky atraktivní zápas a půjde o to, kdo udělá méně chyb,“ shrnul svá očekávání brazilský smečař Antony Gonçalves. 

V prosinci Kladno Duklu přehrálo v domácím prostředí až v pětisetech, takže je předpokladem, že ani 24. kolo nebude hodinovou záležitostí. Josserandův ani Demarův tým se neúčastnily finálových bojů o Český pohár, a tak měly dostatek času se na soupeře nachystat, i když na konci února se po skoro po šesti měsících soutěže jen těžko něčím překvapí. Dukla porazila v posledním domácím klání, kdy hrála doslova o všechno, po heroickém výkonu ČEZ Karlovarsko velmi hladce 3:0. „ Je neoddiskutovatelné, že Dukla má v posledních týdnech formu. Musíme si dát velký pozor na jejich servis, v posledním zápase nás trápil zejména Johansen. Oba nahrávači předvádí pestrou hru a jsou silní na bloku, útočně se pak mnohou opřít o nadstandartní liberecké blokaře,“ analyzuje silné stránky čtvrtého celku loňské sezóny Tomáš Samsely, asistent Orlů

Utkání vysílá ve čtvrtek 29.2. od 18:00 hodin volej.tv .

Při příležitosti posledního zápasu základní části ČEZ extraligy připravil Kladenský volejbalový klub ve spolupráci s Farní charitou Kladno na sobotu Charitativní potravinovou sbírku. „ S pomocí našich úžasných fanoušků a partnerů chceme podpořit Kladenskou potravinovou banku, která pomáhá lidem v hmotné nouzi, a především matkám samoživitelkám. Na utkání s Příbramí v sobotu 2. března proto přineste trvanlivé potraviny, konzervy, masové konzervy, rýže, instantní polévky, čaje, nebo třeba luštěniny, abychom společně potravinovou banku podpořili a pomohli dobré věci,“ připomíná znovu Anna Earl, výkonná manažerka klubu. U vchodu za pokladnami budou připraveny plastové kontejnery a dobrovolníci, kteří pomohou dárcům donesené potraviny ukládat. „ Nenoste, prosím, potraviny krátkodobé spotřeby, ani sladkosti,“ upozornil šéf charity Petr Švec na webu Vaše Kladno. 

Nadcházející zápasy ČEZ extraligy:

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram ( Sporty TV )

5.3. – 11.3. předkolo play-off ČEZ extraligy 

14.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy 

17.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy

20.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy

23.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy

26.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy

29.3. semifinále play-off ČEZ extraligy 

30.3. semifinále play-off ČEZ extraligy

1.4. semifinále play-off ČEZ extraligy

2.4. semifinále play-off ČEZ extraligy

5.4. semifinále play-off ČEZ extraligy

6.4. semifinále play-off ČEZ extraligy

9.4. semifinále play-off ČEZ extraligy

10.4. semifinále play-off ČEZ extraligy