Orli chtějí v derby s Aerem potvrdit středočeskou dominanci

Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024

Hon na co nejlepší umístění před začátkem play-off pokračuje. V Kladenské sportovní hale se Eagles netradičně již od 16 hodin postaví do cesty Aero Odolena Voda. S tím sehrálo Kladno v listopadu neuvěřitelnou bitvu, jejíž průběh rozhodl až pátý set, s vítězným koncem pro v euforii hrající Orly. 21. kolo ČEZ extraligy by nemělo pořadím nijak významně zamíchat, jelikož favorité narazí na týmy, které by měly podle papírových předpokladů porazit. Volný los mají pražští Lvi, se kterými se Kladno utká příští sobotu. 

„ I přes to, že Odolka neprochází úspěšným obdobím a výsledkově se trápí, stále je to velmi nebezpečný a nevyzpytatelný tým, který toto období bude chtít ukončit a odrazit se od nepovedených zápasů. Bude jen a jen na nás, jak k tomuto utkání přistoupíme. Věřím, že síla je na naší straně a od začátku si půjdeme za vítězstvím,“ stojí nohama na zemi kapitán kladenských Orlů Adam Zajíček. 

Kladenský soupeř má v posledních týdnech napilno. Před Vánocemi vypadl z evropského Challenge Cupu, ale zklamání si vynahradil v CHANCE Českém poháru, ve kterém se kvalifikoval přes Duklu Liberec do Final 4. To letos hostí na konci února jihočeský Tábor. Sedmé družstvo ČEZ extraligy se sice radovalo hned v prvním lednovém zápase z výhry nad posledním Ústím, následující zápasy české nejvyšší soutěže s Brnem, Příbramí a Libercem prohrálo. Nutno zmínit i prosincové přešlapy s Ostravou a Beskydy. Mezitím vedení klubu začalo šachovat s hráčským kádrem, když ho opustili polský nahrávač Durski a finské libero Rasinperää. Ti byli nahrazeni skoro okamžitě Matyášem Ježkem a reprezentantem Jiřím Srbem. Je víc než zřejmé, že se klub snaží dodat týmu nový impuls do bojů o šesté místo. 

Utkání vysílá v sobotu 2.2. od 16:00 hodin  volej.tv. Vstupenky na všechny zápasy extraligy jsou dostupné online v síti Ticketportal. Nadále pokračuje prodej vstupenek na akci 20 LET VOLEJBALU V KLADNĚ, která se koná po zápase v Kině Sokol a oficiální program startuje ve 20:00. Vstupenky jsou tradičně v prodeji v kanceláři klubu i na webu Ticketportal a platí i na extraligové utkání s Odolenou Vodou, které bude galavečeru předcházet. 

Nadcházející zápasy A týmu:

10.2., 22. kolo extraligy: VK Lvi Praha – Kladno volejbal cz 

15.2. , 26. kolo extraligy: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz

17.2., 23. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – SVK Ústí nad Labem 

24.2 – 25.2., Finálový turnaj ČP, Tábor ( bez kladenské účasti )

29.2., 24. kolo extraligy: VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram 

5.3. – 11.3. předkolo play-off ČEZ extraligy 

14.3. – 26.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy