Naše chlapecká složka je stále mladá, chlapci mají časový komfort na sobě ještě pár let intenzivně pracovat, říká Martin Čmeľ po úspěšné sezóně

Na začátku května vyvrcholily poslední chlapecké soutěže. S odstupem několika týdnů tak mohl šéftrenér Martin Čmeľ s chladnou hlavou zhodnotit letošní výsledky. „ Zajíci se počítají až po honu. Nemyslím si, že by před sezónou někdo v tolik úspěchů věřil,“ říká.

Jak hodnotíš výsledky jednotlivých týmů?

Výsledky za sezónu 2022/23 v chlapecké složce nemohu hodnotit jinak než pozitivně. Mladší žáci se nakonec probojovali až na finálový turnaj a doufám, že je to namotivuje do další práce. Starší žáci potvrdili roli ve špičce České republiky, když účast na mistrovství ČR završili stříbrnou medailí.

Příjemným překvapením byli výkony kluků v kategorii U18, kde jsme před sezónou nevěděli, jak se nám bude v porovnání s ostatními týmy dařit. Cíl, kterým byla kvalifikace do Final 8, se povedl, a dokonce jsme se do poslední chvíle rvali o medaili. Myslím, že po momentálním zklamání tento výsledek budeme hodnotit jako úspěch.

Naopak zklamání přišlo už na začátku sezóny v kategorii U20, kde se nám nepovedl hned první turnaj, a to nás stálo účast na Final 8, nakonec jsme se umístili až na 12.místě. Posledním splněným cílem byl triumf v 1. lize nové kategorie U22 a následný postup z baráže do extraligy U22.

Čekají chlapeckou složku do nové sezóny nějaké změny?

K jediné změně dojde u mladších a starších žáků, kde se trenéři po domluvě vymění. Martin Ticháček převezme starší žáky/ U16 a Kateřina Svobodová si převezme skupinku mladších/U14.

Jak pracujete na posílení jednotlivých týmů, vzhledem k účasti v nejvyšších soutěžích všech třech nejstarších kategorií?

Několik hráčů se nám přihlásilo na Sportovní gymnázium, pár kluků jsme oslovili, zda by neměli zájem o hostování. Snažíme se týmy i vhodně doplnit o hráče na posty, které zatím nemáme silně obsazené.

Vidíš někoho, kdo by mohl reálně doplnit A tým mužů, třeba i jen do tréninku? Jak je nastavená spolupráce

U kluků vidím velký výkonnostní posun, pořád máme ale chlapeckou větev mladou. Chybí nám zejména hráči v kategorii U22. Ale pár z mých svěřenců mělo možnost si k tréninkům A týmu přičichnout. Kluci tak mají prozatím vzhledem k věku čas na pár let intenzivního tréninku a zdokonalovaní se, aby se vypracovali na takovou úroveň, aby si je trenér A týmu chtěl do svého kádru vytáhnout.

Výsledky chlapeckých týmů:

U14 – 2. místo Krajský přebor

U16 – 1. místo Krajský přebor

           2. místo MČR

           3. místo Český pohár

U18 – 4. místo Extraliga U18

U20 – 12. místo Extraliga U20

U22- 1. místo 1. liga, postup do Extraligy U22

„ Co se týče chlapeckých týmů, jsme velmi spokojeni jak s fungováním, tak s trenérským obsazením a výsledky. Po letošní sezóně budeme hrát všechny tři mládežnické extraligy, tým U16 vedený Kateřinou Svobodovou potvrdil své kvality, a i letos bojoval o nejvyšší příčky. Projevuje se dlouhodobá kvalitní trenérská práce a kluci se řadí mezi nejlepší týmy v České republice. Vedlo to i k tomu, že několik hráčů nakouklo do reprezentačních výběrů,“ zhodnotil práci Eagles prezident klubu Milan Fortuník.