Návrat ztraceného syna. Mezi Orly se vrací Zajíček

Adam Zajíček se vrací do Kladno volejbal cz

Další posila pro příští, jubilejní dvacátou, sezónu kladenského klubu je odtajněna. Do týmu Arnauda Josseranda se po angažmá ve špičkovém klubu VK ČEZ Karlovarsko vrací dlouholetá opora, blokař Adam Zajíček. Ten se momentálně připravuje s českým národním týmem na náročnou reprezentační sezónu, která vyvrcholí mistrovstvím Evropy a olympijskou kvalifikací.

„Pokud něco chybělo loňskému týmu, tak to byl rozhodně lídr. Hráč, který by dokázal ostatní strhnout, který by dokázal v rozhodujících chvílích zavelet, nebo i utnout nepříjemné diskuze. A proto jsem moc rád, že se po pauze, kterou strávil v úspěšných Karlových Varech, vrací Adam Zajíček,“ těší příchod osvědčeného srdcaře prezidenta klubu Milana Fortuníka.

Adam Zajíček se vrací do Kladno volejbal cz

Reprezentační opora opustila Kladno po pěti letech a během dvou sezón na západě Čech získala pod vedením Jiřího Nováka mistrovský titul, Český pohár a nové zkušenosti z elitní Ligy mistrů. Po odchodech Špuláka, který se rozhodl posunout svou kariéru a získávat zkušenosti v německé Bundeslize, a Andersena, je příchod jedné z nejvýraznějších tváří českého volejbalu nesporným posílením pro nadcházející ročník extraligy.

„Mám ohromnou radost, že se mohu vrátit na Kladno. Moc se těším na nové spoluhráče a vlastně i projekt, který bude vznikat pod novým trenérem. Trochu mně mrzí, že jsem nestihl Špuliho (Petra Špuláka, který přestoupil do SWD powervolleys Düren) a Kuncíka (Tomáš Kunc oznámil konec profesionální kariéry), rád bych si s nimi zahrál, ale oba kluky chápu a přeji jim mnoho úspěchů. Doufám, že vrátíme Kladno mezi čtyři nejlepší týmy. Těším se na kladenské fanoušky a atmosféru v hale,“ neskrývá nadšení reprezentační kapitán.

Adam Zajíček se vrací do Kladno volejbal cz