Víkendový výsledkový servis 6.5. – 8.5.: Chlapecká složka o víkendu zazářila: Čmeľ s U22 vybojoval extraligu, Svobodová s U16 stříbrná na MČR

Eagles U16, MČR 2.místo

Excelentní finiš sezóny zařídili pro kladenský klub a fanoušky mladí Eagles. Tým U22 posílený o reprezentačního blokaře Špuláka v Rychnově dokázal postoupit do extraligy, starší žáci na mistrovství republiky v kategorii U16 po neskutečných výkonech nestačili ve finále na favorizované Budějovice a radují se ze stříbra.

„ Klobouk dolů před prací našich mládežnických trenérů. V posledních letech U16 pravidelně bojuje o medaile, starší kluci dosáhli ideálního stavu, kdy máme ve všech kategoriích extraligy. To je super zpráva. Je to dobré vysvědčení o jejich skvělé práci. Jsem neskutečně potěšen a všem blahopřeji,“ ocenil víkendové výsledky prezident klubu Milan Fortuník.

Chlapci U22

Eagles U22, Kladno volejbal cz

Postup do extraligy U22 se povedl! Tým vedený Martinem Čmeľem posílil člen A týmu Petr Špulák a v pozici univerzála pomohl zajistit v Rychnově nad Kněžnou historický postup Kladna do nejvyšší soutěže v nejstarší chlapecké kategorii.

Turnaj baráže o dvě postupová místa do extraligy nebyl Jednoduchý. Tým,  který se umístil jako 19. v extralize U22 se turnaje neúčastnil, a tak o postup bojovali jen vítězové 1.ligy U22, a to Rychnov, posílen o tři hráče z extraligy U22, a loňský medailista Ostrava, která měla k dispozici tři hráče se zkušenostmi z extraligových Beskyd.  „Do turnaje jsme šli s tím, že je důležité porazit domácí Rychnov, na který jsme si věřili a byla to naše jediná šance, jak se do extraligy probojovat. Narazili jsme na něj hned v prvním utkání. Každý jeden set jsme si dokázali udržet pár bodů náskok, což nám psychicky pomohlo do koncovek setů, kde jsme v prvním a třetím setu odskočili na rozdíl šesti bodů, druhý set jsme ve vyrovnané koncovce vyhráli 25:23,“ popsal klíčový zápas trenér Čmel´.

Ve druhém střetnutí s favorizovanou Ostravou Eagles stačilo uhrát jeden set, aby si postup zajistili sami, ale bohužel byli v celém zápase krok za soupeřem. „ Chvilkovou nepozornost Ostravy v koncovce jsme dokázali využít v náš prospěch a vyrovnat stav na 24:24, ale po zkaženém servisu a následně zablokovaným útokem jsme set prohráli 26:24. Druhý set jsme ještě začali dobře, ale vedení 7:2 nestačilo. Set i zápas jsme pak nedohrávali v základní sestavě a prohráli 3:0,“ vysvětlil hladkou prohru trenér.

Eagles ovšem měli štěstí a v rozhodujícím posledním utkání se nekonalo žádné překvapení, Ostrava si poradila i s Rychnovem, a mohla se tak společně s Kladnem radovat z postupu.  

„Mám z toho radost. Na začátku sezóny byl postup do extraligy U22 jedním z cílů chlapecké složky. Po zklamání z toho, že se kluci U20 neprobojovali na finálový turnaj, si spravili se třemi staršími včetně Špulyho chuť v kategorii U22. Věřím, že tento postup pomůže klubu v hledání a výchově dalších mladých perspektivních kluků, jak už do extraligy U18, U20 a U22, ale časem možná i do A týmu, kde by bylo krásné mít v nejvyšší chlapské soutěži v týmu i klubové odchovance. Doufám, že nám to přinese i další benefity, které pomůžou vychovávat talentovanou mládež u nás v klubu,“ shrnul fantastický úspěch viditelně šťastný Martin Čmel´.

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Chlapci U16

Eagles U16, MČR 2.místo

Velmi náročná cesta za obhajobou titulu čekala Eagles v kategorii U16. Třídenní turnaj, organizovaný v Hradci Králové, se skládal ze tří fází, ve kterých se započítávaly i výsledky ze zápasů ve skupinách, a tak bylo pro hráče i trenéry nutné se soustředit opravdu na každé střetnutí.

V základní skupině C se svěřenci Kateřiny Svobodové utkali postupně s Ostravou, Zlínem a domácím Hradcem Králové. Bez ztráty kytičky vyhráli všechny tři zápasy a čekala je nadstavba.

Kladno – Blue Volley Ostrava 2:0

Kladno – Zlín 2:0

Kladno – Hradec Králové 2:0

Eagles U16, MČR 2.místo

V nadstavbové skupině E šlo již do tuhého. Ve hře byla jen dvě postupová místa do pondělních semifinále. Kladno mělo jisté body za zápas s Ostravou, která s ním postoupila ze základní skupiny, ale čekaly ho náročné duely s Nymburkem, Českými Budějovicemi, Zlínem a Ústím nad Labem. „ Po jednoduchém vítězství nad Ústím jsme se po porážce v tiebreaku s Nymburkem ocitli na prahu klinické smrti a pouze vítězství nad favoritem celého turnaje, Českými Budějovicemi, nám mohlo zajistit postup do bojů o medaile. A to se nám podařilo, kluci předvedli famózní výkon a těšíme se na zítřejší semifinále,“ neskrývala nadšení po vypjatém nedělním programu trenérka Svobodová.

Kladno – SK Volejbal Ústí nad Labem 2:0

Kladno – Volleyball Nymburk 1:2

Kladno – VK České Budějovice 2:0

Pondělní ráno se neslo v Hradci ve znamení bojů o umístění. Eagles nastoupili proti druhému týmu skupiny F, Green Volley Frýdek Místek. K žádné divoké zápletce nedošlo a kladenské naděje si výkonem o třídu lepším než soupeř vybojovali šanci obhájit loňský titul. Sen o druhém zlatu v řadě se rozplynul po neskutečném boji až v tiebreaku finálového zápasu. V remaku včerejšího duelu proti Českým Budějovicím byl tentokrát šťastnější soupeř.

Eagles U16, MČR 2.místo

Semifinále:

Kladno – Green Volley Frýdek Místek 2:0

Finále:

Kladno – VK České Budějovice 1:2

Všechny turnajové výsledky naleznete ZDE.

Minivolejbal

„Dnes proběhl v Kolíně finálový turnaj minivolejbalu. V modré kategorii jsme měli jedno družstvo kluků a dvě holčičí družstva. Naši svěřenci předvedli parádní výkony a skvěle reprezentovali náš klub. Bohužel na medaile to nestačilo, ale mám velkou radost z jejich bojovnosti.“ hodnotil výkony nejmladších Cats a Eagles trenér Petr Vilt.

Minivolejbal, Kladno volejbal cz