Víkendový výsledkový servis 29.4. – 1.5.: Starší žáci potvrdili příslušnost k celorepublikové špičce. Mladší žačky jsou vicemistryně Krajského přeboru!

Cats U14 A, Kladno volejbal cz, 2.místo v KP

Eagles se v kategorii U16 na domácím turnaji kvalifikovali do finále mistrovství České republiky, kde budou již za týden obhajovat loňský titul. Nejmladší CATS předvedly fantastický závěr sezóny a možná se jen kvůli zranění sklonily před týmem Nymburka a braly stříbro. „ Holky za druhé místo ve velké konkurenci chválím, je to vyvrcholení jejich celoroční poctivé práce,“ raduje se z úspěchu Irena Pokorná.

Chlapci U22

Historický boj o postup do extraligy kategorie U22 čeká tým Martina Čmeľa nadcházející víkend. V baráži, pořádané klubem Rychnov nad Kněžnou, se utkají tři týmy – domácí Rychnov, Kladno a Ostrava. Do nejvyšší soutěže si postup zajistí první dva. V případě úspěchu by se tak kladenský klub pyšnil všemi týmy v nejvyšších celostátních soutěžích ( extraligy U18, U20, U22).

Chlapci U20

Eagles U20, Kladno volejbal cz

Poslední turnaj extraligy U20 absolvoval se svými hráči trenér Martin Čmeľ. Ve skupině C si do tabulky Eagles připsali tři výhry proti Hradci Králové, Frýdku Místku a proti Znojmu. Až poslední utkání neproběhlo podle trenérových představ a z důvodu velkého množství nevynucených chyb chlapci prohráli s VK Příbram. „ Na turnaji jsme postrádali nahrávače, který musel na operaci. Generálku na nahrávce zažil Pavel Gottesman, který bude i příští týden v roli nahrávače bojovat v kategorii U22 v baráži o extraligu,“ dodal trenér Čmeľ.

Kladenští junioři tak obsadili v tabulce druhé místo za svými přemožiteli z Příbrami.

Kladno – Hradec Králové 3:0

Kladno – Frýdek Místek 3:0

Kladno – Znojmo 3:0

Kladno – Příbram 1:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Tři vítězná utkání zaručila týmu Kateřiny Svobodové kvalifikaci na závěrečný turnaj mistrovství České republiky v kategorii U16. Její svěřenci klopýtli jen v zápase s pražskými Lvy, kde jim vítězství uteklo až v tiebreaku: „ O vítězství se Lvy jsme se připravili vlastními chybami, zejména na přihrávce a následně několika nevynucenými chybami na útoku. Nutno říci, že pouze tento zápas měl slušnou volejbalovou úroveň a byly v něm k vidění i pěkné momenty,“ okomentovala jedinou prohru trenérka. „Vzhledem k dosavadnímu průběhu celé sezóny musíme mít na MČR medailové ambice. Problém nastane, pokud Lukáš Svoboda zdravotně nevydrží. Pak je možné naprosto všechno,“ dodala k cílům ve finálovém turnaji.

Ten se koná od 6.5. – 8.5. v Hradci Králové. Systém turnaje není jednoduchý. Ze 4 čtyřčlenných skupin postupují první tři týmy a vytvoří 2 šestičlenné skupiny, ve kterých se započítávají výsledky ze základních skupin. Po jejich dohrání první dva týmy míří do semifinále, finále, třetí a čtvrté týmy si zahrají o 5.-8. místo, páté a šesté o 9.-12. místo. Poslední ze skupin hrají o 13.-16. místo.

Kladno – Sokolov 2:0

Kladno – Liberec 2:0

Kladno – Jirkov 2:0

Kladno – Lvi Praha 1:2

Všechny výsledky kvalifikačních skupin naleznete ZDE.

Dívky U14

Cats U14 B, Kladno volejbal cz

V plánu na víkend bylo poslední kolo Krajského přeboru kategorie U14. Žákyně B bojovaly v neděli v poslední skupině o 24.-27. místo. „V prvních dvou zápasech jsme byly bohužel zcela mimo rytmus a všechny 4 sety jsme de facto odstály,“ nebrala si servítky trenérka Irena Pokorná. Až poslední zápas proběhl podle jejích představ, i když zlepšený výkon nestačil na lepší než poslední místo.

A tým čekala utkání v první výkonnostní skupině o 1. – 5. místo. „V prvních dvou zápasech s Kralupami a Neratovicemi jsme předváděly výborný volejbal, kde jsme soupeřkám nedovolily uhrát ani 20 bodů. Po třetím vyrovnaném zápase s Nymburskými bombami jsme se nakonec mohly radovat více my,“ těšilo Irenu Pokornou. V posledním zápase se rozhodovalo o mistrovi Krajského přeboru ve středočeském kraji. „ Po těsně prohrané koncovce prvního setu přišlo bohužel zraněni kolene naší smečařky a na druhy set jsme už nestačily! Presto holky musím za stříbrné místo ve velké konkurenci 27. tymů moc pochválit a poděkovat za pilnou práci v celé sezóně,“ chválila za fantastický úspěch nejmladší CATS jejich trenérka.

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Cats U14 A, Kladno volejbal cz, 2.místo v KP