CATS rozehrají baráž, jasno může být už v neděli

A tým Cats, Kladno volejbal cz

A družstvo žen si dobrovolně prodloužilo sezónu, ale z příjemného důvodu. Využilo šance se zúčastnit baráže o 1. ligu. O víkendu CATS odehrají dvojzápas proti Volejbalu Plzeň a jelikož je baráž hraná na dvě výhry, mohly by postup oslavit již v neděli v domácím prostředí. Případné třetí utkání je naplánováno na sobotu 22.4. v hale soupeře.

 Ženský tým jsme samozřejmě do baráže přihlásili a byli bychom velmi rádi, kdyby v ní tým uspěl. Je to náš předsezónní cíl a budeme se snažit jim připravit kvalitní domácí prostředí, aby se to povedlo,“ říká šéf klubu Milan Fortuník.  

CATS prošly jarní částí soutěže téměř bez zaváhání a trenérka Leona Neumannová měla možnost v týmu vyzkoušet i posily z juniorské kategorie. Kádr navíc vyztužily zkušené hráčky Lenka Fabikovičová a Lucie Smutná.

A tým Cats, Kladno volejbal cz

V cestě za postupem stojí CATS tým Volejbalu Plzeň, vedený kladenskou legendou Davidem Konečným. „Před sezónou jsme netušili, že se naše výsledky budou vyvíjet takto. Samozřejmě chceme o 1.ligu zabojovat, i když vím, že po tak ohromné porci zápasů v letošní sezóně to pro naše mladé hráčky nebude jednoduché. Věřím však, že baráž zvládneme a 1.ligu udržíme,“ věří svým svěřenkyním. V příštím týdnu navíc část děvčat odehraje finálový turnaj kategorie U20 v Ostravě.

Ve skupině o 9.-12. místo 1. ligy skončila Plzeň poslední o pouhý bod za SG L. Daňka ( juniorský tým extraligového Králova Pole) a v domácím prostředí prohrávala jen zřídka. Proto bude první duel pro svěřenkyně Leony Neumannové velmi důležitý. Popasovat se budou muset i s výškovou převahou soupeřek, které disponují čtyřmi hráčkami kolem 190 cm (Valentová, Boháčková, Beranová, Horáková).

Domácí zápas začíná v neděli 16.4. v 16 hodin v hale Střední průmyslové školy Kladno

Soupiska soupeře ZDE.