Víkendový výsledkový servis 1.4. – 2.4.: Žáci pozlatili svou sezónu

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Eagles využili domácího prostředí a mohli se svými fanoušky v neděli slavit obhajobu Přeborníka kraje. Sezóna pro ně ještě nekončí, protože pořád živí šanci na celorepublikový titul. Svou letošní pouť soutěžemi ukončily CATS ve všech mládežnických kategoriích a u jejich trenérů převládá spokojenost s výsledky i progresem. Nyní je řada na ženách, které již po Velikonocích odehrají baráž o 1. ligu.

Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Starším žákům se kýžená obhajoba titulu vydařila. Hned první dva zápasy zajistily týmu Kateřiny Svobodové jistotu prvenství v letošním ročníku. „Mohli jsme tak nechat odpočívat klíčové hráče, kteří nejsou v nejlepší zdravotní pohodě a dát prostor náhradníkům. Ti se ale na hřišti většinou trápili ve všech herních činnostech a ani se nepřiblížili bojovnému hernímu projevu,“ okomentovala výkony hráčů z lavičky trenérka. Eagles tak zakončili turnaj nepříliš sympaticky dvěma porážkami. „Přesto patří všem pochvala za celý ročník a další medaili do sbírky,“ dodala.

1.5. tým odehraje kvalifikaci na mistrovství ČR. Jména soupeřů prozatím nejsou známa, každopádně je předpoklad, že by se turnaj měl odehrát na Kladně a postoupit by z něj měla dvě družstva. Finálový turnaj se v případě postupu koná 5.-7.5.

Kladno – Příbram 2:1

Kladno – Odolena Voda 0:2

Kladno – Nymburk 1:2

Dívky U22

Tým Petra Forejta uzavřel soutěž prvním místem bez ohledu na nedělní výsledek. Družstvo odcestovalo na dvojzápas do Turnova z různých důvodů pouze v 6 lidech. „ První zápas, i přes prohru, jsme odehráli se ctí. Holky se pak dokázaly zmobilizovat a najít v sobě sílu a bojovnost a ve druhém zápase, i když jsme stále dotahovali, jsme nakonec dokázali urvat vítězství,“ popsal výkony trenér.

Sezónu tak nejstarší CATS ukončily vítězstvím. „ Kolísavé výsledky z víkendu přičítám faktu, že naši finální pozici nikdo už nemohl ohrozit. Zároveň je na hráčkách je již patrná velká únava a začaly se objevovat různé bolístky, jelikož většina z nich nastupuje ve dvou, ale i ve třech kategoriích. Některé dokonce nastoupily i v zápasech za ženy. Takže je to pochopitelné,“ zhodnotil závěr soutěží Petr Forejt.

Turnov – Kladno 3:0, 2:3

Dívky U20

Juniorky ukončily sezónu 1. místem ve své nadstavbové skupině. Neměly na to vliv ani výsledky ve dvou posledních zápasech, které shodně tým Petra Forejta prohrál 3:1. „ Spíš než porážky mě mrzí, že jsme zdaleka nepředvedli naši hru. Děvčata nenaplnila má očekávání. Převládá ve mně pocit zklamání, protože jsme chtěli zakončit sezónu lépe,“ ohodnotil poslední dvojzápas Forejt.

Příbram- Kladno 3:1 , 3:1

Dívky U16 A, B, C

Cats U16 A, Kladno volejbal cz

Všechny tři týmy v kategorii starších žákyň zakončily sezónu v neděli posledním turnajem Krajského přeboru. V první výkonnostní skupině se žákyním A podařilo zvítězit ve dvou zápasech ze tří a vybojovat si tím celkové 8.místo z 37. týmů. „ Toto umístění považuji za úspěch, jelikož většina hráček základní sestavy je ještě mladšího věku,“ neskrývala spokojenost trenérka Irena Pokorná.  

Cats U16 B, Kladno volejbal cz

Družstvo B si stejně jako družstvo C připsalo jednu výhru ze 3 zápasů. „ Velky posun vidím u družstva C, které tvořily především mladší žákyně a nabraly v teto soutěži cenné zkušenosti,“ ohodnotila výkony zbylých dvou týmů Pokorná.

Cats U16 C, Kladno volejbal cz

Minivolejbal

V neděli proběhl na Kladenské průmyslovce další turnaj svazového modrého minivolejbalu. Hrálo celkem 18 družstev a nejlepší kladenský tým skončil na šestém místě. Děti hrály s parádním nadšením a je vidět, že herní praxe se tréninkem nahradit nedá. „ Moc díky sehranému trenérskému týmu za parádní organizaci a hladký průběh turnaje,“ okomentoval nedělní volejbalové šílenství Petr Vilt.

Minivolejbal, Kladno volejbal cz