Ke slovu se dostávají finálové turnaje, o postup budou hrát i CATS

A tým Cats, Kladno volejbal cz

Kladenské naděje vstupují do nejdůležitější části svého celoročního snažení. V neděli povede svůj tým Kateřina Svobodová za obhajobou titulu v Krajském přeboru. Ženy svou soutěž dohrály minulý víkend a byla jim potvrzena účast v baráži o 1. ligu. Již dříve vybojovali baráž i Eagles v kategorii U22.

Chlapci U18

Eagles U18 měli doma na Kladně poslední bodovací turnaj, ve kterém jim už o nic nešlo. Bodově byli před turnajem 3. místě a bylo jasné, že na 3.místě zůstanou i po posledním turnaji.

Kladno – Příbram 1:3

Kladno – České Budějovice 3:2

Kladno – Brno 3:2

Kladno – Liberec 1:3

Už je i jasné, koho svěřenci Martina Čmeľa na finálovém turnaji potkají: Příbram, Lvi Praha, Green Volley Beskydy.

Chlapci U16

Kateřina Svobodová chystá svůj tým na finálový turnaj Krajského přeboru kategorie U16, který se v nedělí 2.4. odehraje v Kladenské sportovní hale. Pro postup do celostátního finále musí chlapci skončit na prvních dvou místech. Kladno má pětibodový náskok před druhým Volleyballem Nymburk.

„Od finálového turnaje očekávám utkání, která mohou být vzhledem ke kvalitě prvních čtyř týmů v KP velmi vyrovnaná. Přestože bojujeme se zraněními a nemocemi klíčových hráčů, věřím v obhajobu loňského prvenství,“ říká před turnajem trenérka.

Ženy

CATS si jako třešinku na dortu po úspěšné sezóně vybojovaly účast v baráži o 1. ligu. „ Ženský tým jsme samozřejmě do baráže přihlásili a byli bychom velmi rádi, kdyby v ní tým uspěl. Je to náš předsezónní cíl a budeme se snažit jim připravit kvalitní domácí prostředí, aby se to povedlo,“ říká šéf klubu Milan Fortuník.

V cestě stojí CATS tým Volejbalu Plzeň, vedený kladenskou legendou Davidem Konečným. „Před sezónou jsme netušili, že se naše výsledky budou vyvíjet takto. Samozřejmě chceme o 1.ligu zabojovat, i když vím, že po tak ohromné porci zápasů v letošní sezóně to pro naše mladé hráčky nebude jednoduché. Věřím však, že baráž zvládneme a 1.ligu udržíme,“ věří svým svěřenkyním.

Boj o postup by měl začít 15.4. a hraje se na dva vítězné zápasy. O přesném harmonogramu se ale ještě se soupeřem jedná. 

Dívky U14

Děvčata odehrála minulý víkend první kolo kvalifikace na Mistrovství České republiky pro kategorii U14 (mladší žákyně). Z 85 přihlášených tymů postoupilo družstvo Ireny Pokorné do 2. kola mezi 40 nejlepších.

Cats U14