Za základní částí extraligy se spouští opona

Kladenské Orly čeká zítra zážitkový podvečer. Nejen, že odehrají poslední extraligový zápas před play off proti čerstvému držiteli Českého poháru Dukle Liberec, ale utkání bylo vybráno Českou televizí jako šlágr kola a bude odvysíláno v přímém přenosu. Na úvod programu bude navíc do Síně slávy kladenského volejbalu uveden bývalý kapitán Kladna Borek Fokt. Sponzorem duelu se stala společnost CERVA a její zástupce Tomáš Míka předá cenu pro nejlepšího hráče zápasu.

„K zápasu rozhodně nepřistoupíme stylem, že nám o nic nejde, i když je to pravda. Po dohrávce minulého kola je jisté, že jsme definitivně pátí. Dukla bude po vítězství v poháru motivovaná, navíc je pořád ve hře o první místo. Myslím, že o zápletku je postaráno, vzhledem k tomu, že Liberci máme co vracet, můžeme hrát uvolněně, hrajeme před domácím publikem i televizními kamerami. Co víc by si hráči mohli přát,“ těší se na sobotu trenér Milan Fortuník.

Kladno bude zítra navíc netrpělivě čekat, na jakého soupeře narazí, protože po čtvrtečním zápase pražských Lvů s Brnem se situace ještě víc zamotala. Ti sice mají na Jihostroj náskok tří bodů, České Budějovice ale přivítají v domácím prostředí Příbram a v případě výhry 3:0, 3:1 Prahu předběhnou díky lepšímu poměru výhry/prohry.

Sobotnímu utkání přidá na atraktivitě i doprovodný program. Ještě před zápasem vystoupá ke stropu Kladenské sportovní haly dres bývalého blokaře a kapitána Orlů Borka Fokta. Ten bude uveden do Kladenské síně slávy jako druhý v pořadí po Marku Pakostovi, dalším blokaři a kapitánovi mistrovského celku. „Pak máme připraveno ještě jedno překvapení a doufáme, že potěší nejen Borka, ale i naše věrné kladenské fanoušky. Lákadel, abychom zaplnili halu a všechno si společně užili, je dost, do karet nám hraje i to, že přijede zajímavý soupeř,“ poodhaluje sobotní plány Anna Earl.

Sponzorem televizního duelu se stala společnost CERVA, která sídli v nedaleké Jenči u Prahy. Lídr na trhu s osobními ochrannými pracovními prostředky (kalhoty z neprořezného materiálu, rukavice s TPU membránou, Hi-Vis soupravy viditelné na stovky metrů daleko) urazil od svého založení dlouhou cestu a momentálně má své pobočky již na čtyřech kontinentech. Česká firma s obratem 6 miliard Kč podporuje řadu projektů, iniciativ a hnutí jako například Ukliďme Česko, Armádu Spásy, Rohlík.cz.¹

Zdroje:

¹ https://www.cerva.com/cz/cs