Orly čeká první výjezd, v Brně nečekají nic jednoduchého

Kladno volejbal cz

UNIQA extraliga mužů pokračuje v rychlém tempu. Již ve čtvrtek čeká kladenské Orly nelehký zápas s tradičním soupeřem, Volejbalem Brno. Těžko hodnotit formu jednotlivých týmů po jednom kole, oba trenéři se nechali slyšet, že průběh zápasu ovlivnila nervozita z prvního utkání. Každopádně, v hale na Kounicově se nikomu nehraje lehce.

Po sobotě, kdy si Orli sáhli na dno svých sil, aby přetlačili nadšeně hrající Ústí nad Labem, byla na hráčích i trenérech patrná nespokojenost. „Mrzí mě, jak jsme odehráli první dva sety. Vůbec jsme nepředvedli to, jak trénujeme. Pokud budeme hrát jako na tréninku, můžeme porazit každého,“ konstatoval reprezentační blokař Petr Špulák. „Zápas s Ústím je už za námi. Ukázalo se hodně věcí, na kterých musíme pracovat, každopádně před námi je týden se dvěma zápasy a v hlavě máme momentálně pouze Brno,“ dodal asistent trenéra Tomáš Samsely.

Brněnský klub vloni neprožil úspěšnou sezónu. I přes to, že posílil o zajímavá česká jména jako jsou Zmrhal a Kop, skončil na devátém místě a s play-off se loučil již v osmifinále. Ani letos nebyl v přestupovém období pasivní a chce si napravit reputaci. Nově mohou volejbaloví příznivci na palubovce vídat ex-dukelské Kovalchuka s Janků, pro kterého to je návrat po devíti letech. Trenérovi Markovi tak přibylo ke Zmrhalovi, Hrazdírovi a Drahoňovskému další útočné eso a nový dirigent hry.

„Předpokládáme, že soupeř bude v domácí hale riskovat servis. Obě družstva disponují kvalitními nahrávači a úroveň přihrávky bude ovlivňovat taktiku jejich hry. Brno má letos fyzicky velmi silný tým, skokansky jsou velmi dobře disponovaní. Jsme si vědomi jejich kvalit, ale i našich a věřím, že kádr máme složený a naladěný tak, abychom z Brna přijeli s výhrou,“ hodnotí nadcházející duel hlavní trenér kladenských Orlů Milan Fortuník.

Změny v brněnském kádru:

Odešli: Luan Duc Truong (Fatra Zlín), Klajmon (Tours Volley-Ball), Loktionov, Felipe da Silva

Přišli: Kovalchuk (Dukla Liberec), Janků (Dukla Liberec), da Silva (Associação Académica de Espinho)

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.

Zdroje:

https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-byli-pri-extraligove-premiere-nakonec-radi-i-za-dva-body-20220925.html