Chceme zvítězit pro fanoušky, přeje si Fortuník

Kladno volejbal cz, 2022/2023

V sobotu to vypukne! Po půlročním půstu se v hale Na Sletišti rozehraje nový ročník UNIQA extraligy mužů.  Kladenský A tým čeká domácí premiéra proti tradičnímu soupeři SK VOLEJBAL Ústí nad Labem. Kladenští Orli mají s ústeckým týmem z loňska kladnou bilanci, když vyhráli oba společné zápasy.

„Středeční zápas nás naladil na první kolo. Na sobotu se těšíme, ale zároveň se již naplno koncentrujeme, čeká nás nelehký zápas. První kolo hrajeme před domácím publikem a této nesporné výhody chceme využít. Chceme zvítězit a potěšit naše fanoušky,“ říká hlavní trenér Kladno volejbal.cz Milan Fortuník.

Kladenský tým uzavřel dvouměsíční přípravu středečním přátelským utkáním proti Kocouři Euro SITEX Příbram. To vyšlo na výbornou a Orli si připsali výhru 4:0. „Podali jsme podle mě dobrý výkon. Zlepšila se nám celková souhra i souhra středem. Uvidíme v sobotu, kdy to začne naostro,“ vyjádřil se po zápase kapitán Orlů Jiří Kraffer.

Kladno volejbal cz, 2022/2023

V ústeckém kempu naopak v přípravě řešili spoustu překážek. „Příprava neproběhla ideálně. Cizinci měli problémy s vízy, postihly nás covidy, zranění, kvůli tomu jsme odkládali i přípravné zápasy. Já ani trenér Lubomír Vašina nejsme v pohodě a spokojení. Už asi týden trénujeme v plné síle, ale je znát, že nejsme optimálně sehraní. Naši noví cizinci se teprve chytají, zapojují,“ vyjádřil se do tisku prezident klubu Miroslav Přikryl.

Mužská soutěž doznala přes léto změn, když do tabulky přibyl třináctý tým, vítěz první ligy, Benátky nad Jizerou. Poslední dva týmy, po dvou letech hájení, čeká po konci soutěže barážový turnaj o setrvání v extralize, takže každý set i bod může být rozhodující.

V ústeckém týmu došlo k několika změnám v hráčském kádru:

Odešli: van Solkema, Vemič, Tibitanzl (VK Lvi Praha), Kasan (VK Karlovarsko), Kobolka

Přišli: Sobirov (Nakhon Ratchasima VC, Thajsko), Bere (Team Canada), Fišer (VK Karlovarsko), Kopecký (Velké Meziříčí)

Rozpis základní části UNIQA extraligy naleznete ZDE.

Zdroje:

https://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/16100-kladensti-orli-smetli-pribramske-kocoury-predstavili-nove-dresy-a-pozvali-fanousky-na-sobotni-extraligu

https://www.skvolejbal.cz/

https://www.idnes.cz/sport/volejbal/usti-nad-labem-extraliga-rozhovor-miroslav-prikryl.A220922_684673_volejbal_ten