Základem úspěchu byla úspěšná parta, hlásí po skvělé sezoně trenér žen

Kladenský ženský tým volejbalistek dělal celou sezonu klubu velkou radost. Zcela suverénně ovládl základní část a poté celý Krajský přebor. Tím si vysloužil účast v baráži o druhou ligu, kterou si po další jednoznačné jízdě v domácí hale vybojoval. Družstvo Koček pod vedením Petra Klára tak bez problémů dosáhlo cíle, který si před sezonou stanovil. Nyní se můžeš těšit na vyšší soutěž.

Čekali jste, že budete až takhle dominantní?
Věřil jsem, že budeme první. Vůbec jsem ale neznal sílu soupeřek, takže to byla velká neznámá. Že jsme takhle absolvovali sezonu, mě příjemně překvapilo.

Ženský tým se přitom skládal od začátku a postupně. Čím si vysvětlujete dominanci?
Tým byl složený z hráček z Kladna a okolí. Většina z nich měla za sebou absolvovanou už ligu kadetek respektive juniorek zde v Kladně, takže získaly zkušenosti. Nám se podařilo družstvo dobře namixovat. Holky vytvořily dobrou partu a je tam určitě vidět, že jsme se snažily dobře trénovat, ačkoliv jsme měli kolikrát problémy se sejít. Hráčky si sedly. Společně jsme nastavili systém, který dodržovaly. Fungovaly, byly skvělé. Když se vyhrávalo, tak vše bylo daleko jednodušší.

Co bylo klíčové, že jste fungovaly tak výborně?
Asi dobrá parta vedle Elišky Gálové, jež byla klidnou sílou na hřišti. Kupu koncovek jsme zvládly rutinou a volejbalovým umem, které ženy měly.

Byla Eliška základním stavebním kamenem vašeho úspěchu?
Pro mě určitě. Žádnou z holek bych nechtě vyzdvihnout, ale ona je jedna z maminek. Má jiný pohled na sport. Už není tak vyblázněná a je klidná. Navíc disponuje mnoha zkušenostmi z plážového volejbalu. Takže pro mě byla záruka a základním stavebním kamenem. Ještě k tomu je známá kladenská tvář, která měla velké úspěchu na písku a jsem hrozně rád, že jsem ji tady měl.

Navíc se v sezoně dařilo hodně i kadetkám. Byly ony i vaším hnacím motorem pro budoucí léta?
Pro to jsme to dělaly. V Kladně je zájem o dívčí volejbal enormní. Náš hlavní záměr byl, aby nikam neodcházely a naopak i někam jít studovat. Klub je napojený na sportovní gymnázium. Náš zájem je, aby si děvčata zahrála kvalitní soutěž kadetek a juniorek a pak bude následovat jejich přesun do žen a v nich, aby si zahrály pořádnou ligu.