Drama juniorů v tie-breacích. Ženy bez prohry ovládly svou skupinu

Z mládežnických družstev se o uplynulém víkendu představili pouze junioři. Kladenští fanoušci si jich mohli užít ale požehnaně. Vyjma sobotních duelů se Sokolovem ještě dohrávali utkání s pražskými Lvy. Základní část mají za sebou ženy. Jejich bilance je parádní, z dvaceti zápasů mají dvacet výher. Rezerva mužů si dvakrát s přehledem poradila s Netolicemi.

Junioři museli zvládnout nejprve druhou dohrávku se Lvy. Pražané přijeli do Kladna v oslabené sestavě, čímž Orli nepohrdli a připsali si hladké vítězství ve třech setech. „Perfektní volejbal to z naší strany sice nebyl, ale důležitá byla výhra,“ podotkl nahrávač Adam Kubelka, který utkání sledoval převážně ze střídačky.

Duely se Sokolovem byly už mnohem vyrovnanější a oba skončily až v tie-breaku. Oba týmy si nakonec rozdělily body spravedlivě. „Výsledky působí vyrovnaně, ale myslím si, že zápasy byly spíš o chybách druhého,“ mínil kapitán Pavel Gottesman, který se podle vlastních slov v zápasech necítil nejlépe a nepodal tak optimální výkon. „Myslím, že jsme to tak měli všichni a že máme na to hrát o dost líp. Ale zase můžeme vidět zlepšení od začátku sezóny, kdy jsme se Sokolovem prohráli celkem jednoznačně,“ poznamenal kladenský univerzál.

Západočeský soupeř disponoval dobrým podáním, kterým podle Adama Kubelky trápil Orly. V prvním střetnutí získal zkrácenou hru pro sebe a v odvetě vedl už 2:0 na sety, ale pak začal kladenský obrat. „To nás asi mentálně nakoplo a zvládli jsme zápas ještě otočit a vyhrát,“ uvedl Kubelka. Všechny sety jak v prvním, tak v druhém zápase byly opravdu vyrovnané. „Celkově mám pocit, že pěkný volejbal hrát umíme, jen by to chtělo občas nepodcenit soupeře,“ řekl nahrávač Orlů.

Parádní základní část zakončily ženy. Na závěr si zahrály derby s Tuchlovicemi a čekalo se, jestli i po těchto utkáních udrží neporazitelnost. Stalo se. Na půdě soupeřek vyhrály kladenské Kočky dvakrát 3:0. Domácí hráčky zlobily vždy v úvodních sadách zápasů, následně už si svěřenkyně Petra Klára zbylé sety pohlídaly. Po dvaceti zápasech tak mají dvacet výher a z 60 možných bodů jich získaly hned 58. Do nadstavby tak půjdou s luxusním třináctibodovým náskokem.

Povedené dva zápasy odehrál také mužský B-tým. Rezerva Orlů přivítala doma předposlední Netolice. V Kladenské sportovní hale splnila dvakrát roli favorita a díky dvěma snadným vítězstvím přeskočila ve druhé lize záložní družstvo Karlovarska. Navíc má oproti němu dva zápasy k dobru.

Výsledkový servis

Junioři – 1. liga

Kladno – Lvi Praha B 3:0 (21, 12, 15)
Kladno – Sokolov 2:3 (-19, 23, -22, 19, -12)
Kladno – Sokolov 3:2 (-25, -23, 23, 13, 11)

Ženy – Krajský přebor

Tuchlovice – Kladno 0:3 (-23, -15, -17)
Tuchlovice – Kladno 0:3 (-24, -19, -11)

Muži B – 2. liga

Kladno – Netolice 3:0 (18, 19, 16)
Kladno – Netolice 3:0 (23, 14, 13)