Poslední zápas roku! Orli mají Lvům co vracet

Závěrečné utkání v roce 2021 v rámci UNIQA extraligy sehrají kladenští volejbalisté v Praze. Ve 13. extraligovém kole dojde v hlavním městě České republiky na přímý souboj o čtvrtou příčku, která se sice patří momentálně domácím, nicméně pokud svěřenci Milana Fortuníka zvítězí za tří body, dostanou se před ně. Zápas začíná úderem 19. hodiny.

Kladno i Praha chtějí odčinit nečekané zaváhání z minulého kola. Orli měli slibně rozjetý domácí duel s Ústím nad Labem a vše nasvědčovalo k tomu, že si připíší další tři body, nakonec ale byli rádi za dva, když nepříznivě vyvíjející se utkání otočili z 1:2 na konečných 3:2.

Praha dopadla ještě hůř. V Ostravě překvapivě prohrála 1:3 a odjela domů bez bodů. Na jednu stranu se jednalo o nečekaný výsledek, nicméně nutno podotknout, že Pražané jezdí do moravskoslezské metropole neradi a naposledy tam vyhráli před osmi lety. Od té doby připsali už neuvěřitelných deset porážek v řadě proti tamějšímu týmu.

Oba týmy mají tak co napravovat a v kádru obou týmů se objeví hráči, kteří v minulosti oblékali dres soupeře. Na kladenské straně se jedná o Petra Špuláka, který ještě loni patřil Lvům, nicméně v létě se upsal Orlům na další tři roky a poprvé se vrátí do UNYP areny jako soupeře. Pražané mají na soupisce Milana Moníka, jenž se v Kladně přeorientoval na libero a dostal se díky tomu i do reprezentace. Nyní se postaví proti známým tvářím.

Úvodní letošní střetnutí zvládli lépe svěřenci Tomáše Pomra, který i díky úspěšným bodovým sériím v jednotlivých setech zvítězili 3:0 a odvezli si domů tři body. Nyní nastal čas pro odvetu a kladenští Orli budou chtít pražskému soupeři porážku zkraje sezony vrátit a dostat se před něj v tabulce. Snad i s Tomášem Hýským, který se po zranění kotníku vrátil do tréninkového procesu. Utkání začíná v 19:00.