Kadetky s předstihem ovládly skupiny, naopak junioři vybouchli. Žactvo stoprocentní!

Kadetky Kladno volejbal cz

Většina mládežnických kategorií odehrála poslední zápasy v letošním roce. Kadetky zválcovaly dalšího soupeře a s předstihem si zajistily první místo ve skupině a zároveň vylepšily pozici do nadstavby o extraligu. Bez porážky obstála obě družstva starších žákyň, tak i jejich vrstevníků. Kdo naopak zažil výbuch, byli junioři v Plzni a to zejména v prvním zápase. V odvetě vybojovali bod.

Kadetky pod vedením trenéra Karla Linze dál směle kráčí za vytyčeným cílem v podobě postupu do extraligy. Tentokrát jejich herní pohodu a sebevědomí odnesl pražský Meteor, kterého Kočky porazily dvakrát jasně 3:0. Pouze závěrečný set v obou utkáních přinesl drama. „Holky předvedly bojovný výkon, dařilo se na bloku i na útoku ze všech pozic,“ těšilo kouče. Jeho svěřenkyně Nikola Kozlovská se k němu přidala a pochvalovala si zejména servis a příjem. „Samozřejmě byla důležitá i obrana, jak na síti, tak v poli, což se nám často dařilo. Moc pěkných zákroků jak na síti, tak i v poli,“ pochvalovala si.

Meteor se sice ve druhém zápase oproti prvnímu utkání zlepšil při podání, nicméně kadetky byly na jeho hru připravené. „Nakonec jsme přijímaly a záleželo už jen na nahrávce, jak se zpracuje k soupeřkám, což se nám dařilo velice dobře, až na pár míčů. V tom jsme podle mého byly lepší, dařilo se nám více na útoku než soupeřkám,“ uvedla Kozlovská. Třetí set druhého zápasu byl sice dost vyrovnaný kvůli polevení v koncentraci na straně kladenských hráček. Koncovka byla dosti hektická. I trenér Linz se bál, jak dopadne. Jeho svěřenkyně musely odvracet dva setboly. „Ale nedaly jsme se, podržely navzájem a vyhráli jsme dvakrát 3:0,“ uzavřela 15letá hráčka.

Juniorky naopak dvakrát prohrály, i když v odvetě na půdě Komety jim ve druhém utkání uniklo vítězství jen o kousek. Zatímco v prvním duelu byly Pražanky jasně lepší. V následujícím střetnutí se odehrála vyrovnanější bitva, o které musel rozhodnout až tie-break a Kočky ji prohrály těsně 15:17. Hodně tak potrápily lídra své skupiny. Do tabulky připsaly pouze bod. O den později uhrály v zápasech s Orionem v obou případech pouze set.

Velice úspěšný víkend zažily starší žákyně. Obě družstva vyhrála všechny zápasy, pouze A-tým v závěrečném utkání ztratil jeden set s rezervou Roztok. Jinak předtím přehrál Lysou nad Labem i B-tým Nymburka shodně 2:0. V Krajském přeboru se dařilo druhému kladenskému celku, který byl ještě o chloupek lepší než jejich vrstevnice a Královu Dvoru B, Říčanům a Kunicím nedovolil uhrát ani set.

Stejně úspěšní byli i starší žáci, jež si připsali dalších devět bodů po skalpech Kralup, Brandýsa a Kolína. Vše proběhlo hladce. Pouze posledně jmenovaný soupeř potrápilo svěřence Kateřiny Svobodové zlepšeným podáním a několika povedenými útoky. „Přesto jsme měli vývoj utkání stále ve svých rukách. Náš cíl, vyhrát Krajský pohár, je po dnešku zase o kousek blíž. Dobrá práce, kluci,“ libovala si trenérka žáků.

Výsledky

Junioři – 1. liga

Plzeň – Kladno 3:0 (11, 13, 17)
Plzeň – Kladno 3:2 (-21, -22, 22, 14, 13)

Juniorky – 1. liga

Kometa – Kladno 3:0 (21, 21, 16)
Kometa – Kladno 3:2 (-19, 21, 25, -19, 15)
Orion – Kladno 3:1 (25, 17, -22, 23)
Orion – Kladno 3:1 (20, -17, 18, 17)

Kadetky – 1. liga

Meteor – Kladno 0:3 (-23, -19, -19)
Meteor – Kladno 0:3 (-21, -10, -25)

Starší žákyně – Krajský pohár

Kladno – Nymburk B 2:0 (24, 15)

Kladno – Lysá nad Labem (20, 20)

Kladno – Roztoky u Prahy B 2:1 (-24, 14, 5)

Kladno B – Králův Dvůr B 2:0 (22, 16)
Kladno B – Říčany 2:0 (22, 20)
Kladno B – Kunice B (22, 14)

Starší žáci – Krajský pohár

Kladno – Kolín 2:0 (13, 22)
Kladno – Brandýs nad Labem 2:0 (8, 12)

Kladno – Kralupy nad Vltavou 2:0 (15, 21)