Sportovec v karanténě: Hýskému obstarává pohyb Terezka

/SERIÁL/ Kladenský deník v době pandemie koronaviru spustil nový seriál „Sportovec v karanténě“. Nahlédněte s námi pod pokličku kladenských sportovců. Co dělají během karantény, jak se udržují v kondici a co je nepříjemná životní situace naučila? Odpovídá skvělý český volejbalista a Kladeňák Tomáš Hýský.

Tomáš Hýský (36 let) je dlouholetý elitní český volejbalista, reprezentant, už několik let člen sestavy a extraligového Kladna. Volejbal hraje 20 let. Začínal v Kladně v krajském přeboru, ale po roce a půl ještě jako junior přešel do Příbrami, kde se usadil na dlouhých devět let. Poté působil čtyři roky v Liberci, kde zažil asi největší úspěchy (kromě titulu). Dále pak dva roky v Odolena Vodě a nyní je zpět doma v Kladně. Již čtvrtý rok a doufá, že ještě chvilku vydrží. Tomáš se částečně živí i designem, výborně maluje, a tuhle práci aktuálně může dělat i z domova. Žije v panelovém domě s manželkou Šárkou a malou dcerou Terezkou, kterou musí hlídat.

Jak moc vám karanténa omezila sportovní život?
Tady je to celkem jasné, pro každého sportovce je to řehole, protože z každodenního pohybu, který byl dvakrát denně, se stala šílená rutina. Téměř bez pohybu, když opomenu, jak mě dcera Terezka prohání doma… Je to o horší v tom, že se člověk nemůže pořádně vyřádit ani venku, proto se pokoušíme, jak jen je to možné, vyrazit s rodinou do přírody, kde ukrojíme pár hodin z městského pobytu.

Jak se udržujete v kondici?
Těžko, jak jsem zmiňoval výš… Jiný způsob v této situaci nelze… Maximálně cvičíme doma s Terezkou.

Jaký domácí trénink byste doporučila všem?
Půjčil bych jim na den to naše éro, se kterým se člověk vážně nenudí a hlavně nezastaví (smích).

Co vás karanténa naučila?
Užívat si rodinu, zatím jsme se nepohádali (opět se směje). Rozhodně šetřit, a říkám si, že by to mohlo jít i po skončení karantény, protože co potřebuji je fakt doma. Také tvořit a vymýšlet nové a nové věci, abychom se s dcerkou zabavili… Nemyslím si, že budeme mít takovou fantazii..

Roušku jste si ušil vlastní nebo jste ji dostal. Případně od koho?
Roušky jsme dostali od mamči, která je šikovná a zručná švadlenka, s malým obchůdkem. Řekl bych, že obdarovala snad celé Kladno. A mockrát jí děkujeme.

Na co se nejvíce těšíte, až karanténa skončí?
Na normální pohyb venku, na tréninky i posilovnu a hlavně na otevřenou zahrádku, kde si dám jedno čerstvě natočené pivčo (úsměv).

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/sportovec-v-karantene-hyskemu-obstarava-pohyb-terezka-20200404.html