Volejbalisté Kladna zvládli vypjatou bitvu s Odolenou Vodou a berou tři body

Orli zvládli zápas 17. kola volejbalové extraligy na jedničku a díky vítězství 3:1 na sety nad Odolenou Vodou se v tabulce posunuli právě před svého sobotního soupeře. Kladeňáci jsou po vypjatém duelu na šesté příčce.

Že se bude jednat o tvrdou bitvu napovídalo už předzápasové postavení týmů v tabulce. Kladno zaostávalo za svým soupeřem o dva body a obě mužstva potřebovala bodovat, pokud se chtějí vyhnout předkolu play off. A o důležitosti zápasu hovořil i vývoj prvního setu. Týmy se přetahovaly o vedení a zejména v koncovce první sady to bylo drama. Skóre se nakonec vyšplhalo až k číslům 33:31, které přinesly domácím zisk prvního setu.

Ve druhé sadě však hosté dokázali perfektním způsobem odpovědět a srovnali stav. Poprvé v zápase si vytvořili větší náskok, a přestože Kladeňáci stáhli z 17:23 až na 22:23, druhá hra skončila výsledkem 22:25.

Dost možná rozhodující tak byl třetí set. V jeho úvodu Odolena Voda vedla, Kladno však velmi dobře zvládlo závěr a zapsalo druhý bod za vítěznou sadu 25:23. Závěrečnou sadu domácí zvládli, byť se nedokázali opět dostat do většího trháku, a po výhře 25:21 mohli slavit zisk tří bodů.

Utkání ovlivnilo několik sporných výroků rozhodčího, což se nelíbilo domácímu trenérovi Milanu Fortuníkovi, jenž byl dokonce jednou vyloučen do konce setu. Kladeňáci se ale nenechali rozhodit a křivdu, kterou cítili, otočili ve svůj prospěch.

Nejproduktivnějším hráčem Kladna byl opět Stefan Okošanovič, který zapsal neuvěřitelných 34 bodů. Ve velmi dobrém světle se zatím ukazují také čerstvé posily. Max Staples zaznamenal 13 bodů a utkání ukončil stylově esem, blokař Cristian Palacios pak přesvědčuje kvalitní defenzivní prací.

Další zápas odehrají Kladeňáci v sobotu 8. 2. opět doma, kde se střetnou s devátou Příbramí.

Kladno volejbal cz – AERO Odolena Voda 3:1

Sety: 33:31, 22:25, 25:23, 25:21.

Kladno volejbal cz: Staples (13), Palacios (9), Zajíček (4), Hýský (12), van Haarlem (3), Okošanovič (34), libero Moník. Střídali Vemič (0), Mikulenka (4), Kuboš (0).

AERO Odolena Voda: Hladík (13),  Taylor (9), Viiber (2), Gear (10), Vanags (14), Kraffer (16), libero Hadrava. Střídali Duncan-Thibault (5), Holčík (1), Horák.

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/207511/volejbaliste-kladna-zvladli-vypjatou-bitvu-s-odolenou-vodou-a-berou-tri-body/