Okošanovič dominoval, posunul kladenské volejbalisty na šesté místo

Srbský univerzál Stefan Okošanovič byl hvězdou sobotního programu volejbalové extraligy. Čtyřiatřiceti body zařídil Kladnu vítězství 3:1 v derby s Odolenou Vodou a posun do první šestky v tabulce, která bude mít po skončení základní části 14. března jistotu čtvrtfinále play off.

Okošanovič z 52 útoků proměnil v bod třicet, smečoval tedy s úspěšností 58 procent. K tomu přidal dva bloky a dvě esa. Kladno bojovalo s rivalem dvě hodiny a šest minut, první set skončil poměrem 33:31. Dosyta si tak užilo volejbalový večer 620 fanoušků, kterým klub tentokrát umožnil vstup zdarma.

„Naši fanoušci od nás dostávají na pololetní vysvědčení za fandění jedničku. A dobré vysvědčení se má ocenit dárkem. Takže od nás dostávají všichni vstup zdarma. Studenti a žáci, kteří na pololetní vysvědčení jedničku nedostali, nemusí zoufat. Vstup zdarma se vztahuje i na ně,“ řekl před derby kladenský kouč Milan Fortuník.

České Budějovice v úterý vzdorovaly srdnatě nejlepšímu klubu planety Civitanově v Lize mistrů a v domácí soutěži nyní deklasovaly Ústí nad Labem za pouhých 65 minut. Po jasné výhře se vrátily před Brno na druhé místo, mají však odehráno o zápas více.

„Udrželi jsme si koncentraci a přenesli jsme si pohodu z Ligy mistrů. První dva sety byly z naší strany snad úplně bez chyb,“ řekl smečař Marek Zmrhal.

V úterý 17. kolo zakončí šlágr mezi lídrem tabulky Karlovarskem a Libercem. Dukla nedávno angažovala místo zraněné jedničky Biernata kubánského nahrávače Macíase.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/volejbal/uniqa-extraliga-volejbalistu-17-kolo.A200201_211522_volejbal_ten