Další pětisetovou bitvu už volejbalisté Kladna zvládli a z Frýdku-Místku vezou vítězství

Kladno vstoupilo do aktuální volejbalové sezony napínavou pětisetovou bitvou proti Praze, které nakonec na domácí půdě podlehli. A obdobné utkání odehráli orli i ve druhém kole, tentokrát však s vítězným koncem! Kladeňáci sice v první sadě ztratili, posléze se ale dostali do vedení a když soupeř smazal rozdíl, rozhodli v tie breaku! Do tabulky tak berou dva body.

Kladeňáci si na půdě Frýdku-Místku asi museli vzpomenout na první duel sezony. Znovu totiž první set ztratili. Tentokrát navíc dost těsně, poměrem 22:25. Stejným rozdílem pak ale orli ovládli druhou sadu a soupeři, který je v aktuální sezoně nováčkem extraligy, oplatili stejnou mincí.

Celek Black Volley Beskydy, jak se tým z Frýdku-Místku oficiálně jmenuje, ale rozhodně nepůsobil nějakým plachým nováčkovským dojmem. Ve třetí sadě mohl jít opět do vedení, jenže po protestu hostí ještě sudí konzultoval situaci se svým čárovým kolegou. A nakonec se rozhodl pro nový míč! Namísto rozhodnutého stavu 25:23 z pohledu domácích se tak hrálo dál a Kladno nakonec mohlo slavit zisk ubojovaného setu v poměru 29:27.

Ukončit vyrovnanou bitvu ve čtyřech setech a získat tři body se ovšem Kladeňákům nepodařilo. Čtvrtá sada byla znovu hodně vyrovnaná a nakonec se v ní radovali domácí 27:25. Ve zkrácené hře už ale hosté prodali svoje zkušenosti. Van Haarlem zapsal tři esa a Kladno nakonec tie break vyhrálo o pět bodů!

Vedle Nizozemce van Haarlema zazářil stejně jako v posledním utkání zejména Srb Stefan Okosanovič, který zapsal parádních 24 bodů. Velmi dobrý příspěvek přidali také Adam Zajíček se 14 a Tomáš Hýský se 13 body.

Kladno, které má na svém kontě po úvodních dvou kolech tři body, je tak v tabulce zatím šesté. Další zápas odehraje příští sobotu od 17 hodin v Brně.

Beskydy – Kladno 2:3.

Sety: 22, -22, -27, 25,-10. Diváci: 300.

Kladno: Zajíček (14), Sobotka (11), van Haarlem (6), Okosanovič (24), Vemič (6), Hýský (13), libero Moník. Střídali: Kuboš, Fortuník.

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/200889/volejbaldalsi-petisetovou-bitvu-uz-volejbaliste-kladna-zvladli-a-z-frydku-mistku-vezou-vitezstvi/